Mainos

Siimes: Israelin tunnettava vastuunsa

Ministeri ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vaatii Israelia toimimaan länsimaisia arvojen mukaan. Hän kirjoittaa MTV3:n uutisten Nettivieraana, että Israel on tuhonnut valtaisasti palestiinalaisten asuntoja ja muuta omaisuutta.

-Suomessa syntyi kova kohu, kun ulkoministeri Erkki Tuomioja vertasi viime syksynä Israelin toimia palestiinalaisalueilla saksalaisten toisen maailmansodan aikaisiin toimiin juutalaisia vastaan, Siimes kirjoittaa. -Jos Israelin toimien vertaaminen natsi-Saksaan ei ole perusteltua, voisiko asiaa verrata Unkarin kansannousun kukistamiseen tai Bosnian sotaan? hän pohtii kirjoituksessaan.

-Israel on tuhonnut valtavan määrän tavallisten palestiinalaisten perheiden asuntoja, liikeyrityksiä ja muuta omaisuutta. Myös palestiinalaisalueiden infrastruktuuria on tuhottu. En tiedä, vastaako aineellisten tuhojen ja kuolonuhrien määrä tarkalleen Kosovon lukuja, mutta arkielämä palestiinalaisalueilla on varmasti yhtä vaikeaa ja sietämätöntä kuin Kosovossa serbien albaaneihin kohdistaman terrorin aikana, Siimes totaa.

-Sen, onko palestiinalaisia vastaan suunnatuissa toimissa kyse puhdasverisestä etnisestä puhdistuksesta vai jostain muusta, näyttävät vasta tulevien viikkojen tapahtumat, Siimes mirjoittaa.

-Israel on sivistynyt ja ainakin periaatteessa demokraattinen maa. Se on usein julistautunut länsimaisten arvojen puolustajaksi. Yksi länsimaisista arvoista on se, että eri uskontojen edustajat voivat elää lain edessä samanarvoisina kansalaisina samojen rajojen sisäpuolella. Olisiko liikaa toivottu, että se voisi olla joskus totta myös Israelissa?, Siimes kysyy.

Kirjoitus kokonaisuudessaan osoitteessa: www.mtv3.fi/nettivieras

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.