Mainos

Siimes: Hoitajien palkkausta nostettava

Ministeri Siimes vaatii korotusta sairaanhoitajien palkkaukseen, sillä alhainen palkkataso sortaa naisia ja ehkäisee miesten hakeutumista hoitoalalle.

Toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes vaatii selkeää korotusta terveydenhuollon palkkaukseen. Terveydenhuolto on tunnetusti naisvaltainen ja sitä myötä matalapalkkainen ala, Siimes toteaa. Hänen mukaansa lähikuukausien ja vuosien poliittiset päätökset ratkaisevat sen, onko ala sellainen myös tulevaisuudessa vai tuovatko tulevaisuuden ratkaisut asiaan jonkinlaista muutosta.

- Jos verovaroin rahoitettavan julkisen terveydenhuollon laatua ja saatavuutta halutaan parantaa, hoitoalan palkkoja täytyy korottaa ja työoloja kehittää, Siimes sanoo.

Alhainen palkkataso sortaa naisia ja samalla miesten hakeutuminen hoitoalalle on lähes olematonta, Siimes toteaa.

Ministeri uskoo, että naisvaltaisten alojen palkkausta ja arvostusta voitaisiin nostaa ja sukupuolten välisiä palkkaeroja kaventaa kannustamalla nuoria miehiä hakeutumaan nykyistä enemmän terveydenhuoltoalalle. Miehiä tarvitaan alalle myös siksi, että väestön ikääntyessä tarvitaan lisää hoitohenkilökuntaa sekä siksi, että suuret ikäluokat siirtyvät seuraavan kymmenen vuoden kuluessa eläkkeelle myös terveydenhoitoalalla.

Ministeri Siimeksen mukaan terveydenhuoltoalan palkkoja ja työoloja voidaan korjata vain terveydenhuollon määrärahoja lisäämällä. Tämä on kestävästi mahdollista vain, jos lähes kaikista veronalennuksista pidättäydytään niin ensi vuonna kuin ensi vaalikaudellakin, ministeri muistuttaa. Jos niin ei käy, kehitteillä olevan kansallisen terveysprojektin loppulasku uhkaa langeta pääosin niiden nuorten naisten maksettavaksi, jotka vielä tulevaisuudessa jostain syystä hakeutuvat hoitoalalle, Siimes kirjoittaa kolumnissaan MTV3:n Nettivieraana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.