Mainos

Siimes harkitsi vuosi sitten siirtymistä SDP:hen

Syynä olivat erimielisyydet vasemmistoliiton ulkopoliittisesta linjasta.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan tehtävät jättänyt Suvi-Anne Siimes harkitsi vuosi sitten siirtymistä SDP:n jäseneksi. Syynä olivat erimielisyydet vasemmistoliiton ulkopoliittisesta linjasta.

Siimes sanoi TV1:n Lauantaiseura-ohjelmassa, että hänen eroamisensa vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä oli hiuskarvan varassa jo viime vuoden tammikuussa. Tuolloin käytännössä koko eduskuntaryhmä äänesti vastaan sitä linjaa, jota vasemmistoliitto oli Siimeksen mukaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa noudattanut.

Asia oli Siimeksen mukaan tuolloin myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhosen tiedossa.

Siimes sanoi jääneensä puolueeseen estääkseen sen hajaantumisen. Siimeksen mukaan hänelle sanottiin tuolloin, että jos hän lähtisi SDP:n jäseneksi, "aika moni olisi seurannut ay-liikkeessä perässä".

Muun muassa SAK:n apulaisjohtaja Matti Viialainen ja Metallityöväen liiton yhteiskuntasuhteiden sihteeri Timo Roppola ajoivat tuolloin näkyvästi vasemmistoliiton ja SDP:n yhdistämistä.

Tammikuun alkupuolella järjestettiin yhteinen kokous, jossa oli mukana puoluejohdon lisäksi ay-liikkeen edustajia. Siellä kävi ilmi, että Viialaisen hankkeelle ei löydy niin laajaa kannatusta kuin oletettiin.

Siimes vahvisti kantansa, ettei hän aio olla minkään puolueen ehdokkaana ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.