Mainos

Siimes esittää SDP:lle yhteistyökeskusteluja

Siimeksen mukaan vasemmistopuolueiden yhteisiä keskusteluja tarvitaan, koska poliittinen oikeisto on ryhmittymässä työnantajien yhteiskunnallisten vaatimusten taakse.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes esittää SDP:lle vasemmiston yhteistyötä koskevien keskustelujen aloittamista kunnallisvaalien jälkeen.

Siimes haluaisi esityslistalle kuntien peruspalveluiden turvaamisen, laaja-alaisen tulopoliittisen ratkaisun tukemisen ja mahdollisesti myös tulevat presidentinvaalit.

Siimeksen mukaan yhteiskunnallinen tilanne on kärjistynyt oikeiston aloitettua tänä syksynä suuren vyörytyksen hyvinvointipalvelujen yksityistämiseksi ja ay-liikkeen sananvallan kaventamiseksi.

Hän arvioi julkistamassaan tiedotteessa myös presidentti Tarja Halosen joutuneen oikeiston kovan arvostelun kohteeksi.

- Vasemmistopuolueiden yhteisiä keskusteluja tarvitaan, koska poliittinen oikeisto on ryhmittäytymässä työnantajien yhteiskunnallisten vaatimusten taakse ja saa siinä tuekseen myös vihreät, Siimes painottaa.

Siimes sanoo päätyneensä esitykseensä kuunneltuaan viime viikkoina SDP:n puheenjohtajan Paavo Lipposen ja erityisesti puoluesihteeri Eero Heinäluoman (sd.) puheenvuoroja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.