Mainos

Siimes: Aikataulujen ristikkäisyys lykkäsi Suomen Pankin nimitysasiaa

Vaikeus sovittaa eri päätöksentekijöiden aikataulua on syynä siihen, että Suomen Pankin nimitysasia lykkääntyi alkavan viikon lopulle. Toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes kertoi tänään, että yhteinen aika presidentin ja hänen keskustelulleen löytyi vasta ensi tiistaiksi.

Keskustan varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki kummasteli eilen nimitysasian viivästymistä ja asian hallitukselle esittelevän Siimeksen osuutta siinä. Siimeksen mukaan aikatauluongelmien taustalla eivät olleet vain hänen omat matkansa, vaan myös presidentin matkat ja hänen valtiovieraansa.

Siimes oudoksui puoluevaltuustonsa kokouksen yhteydessä Oulussa keskustalaisten ihmettelyä. Presidentin näkökulmasta esittelyaikataulu oli Siimeksen mukaan selvä jo joitakin päiviä ennen, kuin pankkivaltuusto teki päätöksensä ehdokkaista.

-Puoluetoimistoissa on puhelimia ja niillä voi varmaan soittaa ja kysyä, milloin asioita esitellään, jos haluaa tietää.
Suomen Pankin nimitysten lykkääntyminen on ollut kiusallista keskustalle. Se ei voinut tehdä vielä viikonlopun aikana ratkaisuja uusista puheenjohtajajärjestelyistä siltä varalta, että Esko Aho tulee nimitetyksi Suomen Pankkiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.