Siikaa suolassa ja tatti-perunapaistosta

Kokonaista siikaa suolassa

  • 1,2 - 1,5 kg kokonainen siika
  • 2 kg karkeaa merisuolaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 sitruuna

Huuhtele kala vatsapuolelta kylmällä vedellä. Hiero sisään hieman suolaa ja täytä kala sitruunaviipaleilla ja basilikalla. Kaada kilo suolaa uunipellille kasaksi, levitä siian levyiseksi kulmasta kulmaan, paina suomustamaton siika suolaan ja kumoa toinen kilo suolaa päälle niin, että suola on tiiviisti siian ympärillä. Paista 185 asteessa noin 35 minuuttia. Murra suola ja nosta siika vadille, irrota siikafileet ruodoista ja tarjoile.

Tatti-perunapaistos

  • 8 uutta perunaa (siikli)
  • 1 sipuli
  • 1/2 l tatteja
  • nokare voita
  • suola
  • valkopippuria
  • sipulinvarsia

Hienonna sipuli ja paloittele tatitt. Leikkaa perunat noin 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää perunakuutiot. Lisää hetkenkuluttua sipuli ja tatit. Mausta ja viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla

Punarukka-viinietikkakastike

  • 1/2 l punaherukoita
  • tilkka valkoviinietikkaa
  • 1-2 tl hunajaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • suolaa

Soseuta tai paseeraa punaherukat ja lisää joukkoon etikka, öljy, hunaja sekä hieman suolaa. Sekoita tasaiseksi ja anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

Reseptit: Jyrki Sukula / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat