Mainos

Sihvonen: Tappara ja KalPa hurjastelivat – JYP ja HIFK pelasivat jo pudotuspelilätkää

5:50

Liigan pudotuspelien puolivälierävaiheen ensimmäisen kierroksen ottelut Tappara-KalPa ja JYP-HIFK päättyivät Tapparan koti- ja HIFK:n vierasvoittoihin lukemin 3-2 ja 2-1. Tappara ja KalPa pelasivat muuta kuin perinteistä pudotuspelilätkää. Vastaavasti JYP ja HIFK olivat välittömästi kiinni playoff-peliotteessa.

Tappara näyttää jatkavan siitä, mitä se esitti runkosarjassa: Joukkue pelaa virkamiesmäisesti ikään kuin pienimmän riesan kautta niin kutsuttuja maalin pelejä suuntaansa. Pelaajat eivät oikein syty, syntyy vaikutelma kuin pelaajat eivät omistaisi peliään. Missään tapauksessa Tappara ei kykene – ainakaan vielä – hyödyntämään täysimittaisesti ylivertaista pelaajamateriaaliaan.

KalPa vuorostaan pelaa piripinnassa. Pelaaminen on aloitteellista ja rohkeaa. Nyt pelaaminen meni paikoitellen jopa hullutteluksi Hakametsässä; se saattoi maksaa oraalla olleen ryöstöretken verran. Sen verran KalPa sai vainua siitä, että yksittäisissä peleissä suvereeni ennakkosuosikki, hallitseva mestari Tappara on lyötävissä. Koko sarjan voittaminen taas vaatisi taktisen elementin lisäämistä pelaamiseen. Tappara kyllä rankaisee liiallisesta koulupoikamaisesta koohottamisesta.

JYP ja HIFK olivat heti sarjan ensimmäisestä pelistä lähtien liki pudotuspelipelaamisen ydintä. Peli oli odotetun taktista alusta asti. Toki voitosta pelaaminen sitten pelin edetessä ja kasvaessa johti myös kaksinkamppailujen lisääntymiseen ja railakkuuteen.

Koko 60 minuutin katsannossa JYP oli pelin hallinnassa jonkin verran niskan päällä, mutta osin se johtui siitä, että jyväskyläläiset olivat kahteen otteeseen takaa-ajajana ja sitä mukaa aloitteellisempia. Jälkimmäisen takaa-ajon HIFK kesti vaivoin.

JYP pelaa kuin kone, hyvin viritetty kone. Pelaamisessa on sopiva sekoitus taktisuutta, tunnetta ja kamppailuvoimaa. Jyväskyläläisten pelaamisessa on paitsi rutiinia myös raikkautta. Yhtälö on mitä potentiaalisin.

HIFK saa yltää aivan parhaimpaansa ja ylikin, jos se mielii ottaa sarjasta tarvittavat neljä voittoa. Koko sarjan voittaminen ei ole kuitenkaan HIFK:lle tekemätön paikka. Näkemykseni mukaan HIFK:lla jäi jonkin verran piippuun ja suoritus vajaaksi Jyväskylän pelissä. Eli on vielä vara parantaa.

Konkreettisesti: Jos 20 minuutin erän jakaa neljään periodiin, on HIFK:n kyettävä jokaisen viisiminuuttisen aikana muutamiin kiekkokontrollitekoihin enemmän kuin sarjan avausmatsissa. Se vie JYPiltä pois tempoa ja vähentää kaksinkamppailuja ynnä vähentää HIFK:n jäähyalttiutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.