Sihvonen: Leijonat näytti kahdet kasvot yhteistyön jääkiekolla tulleessa Kanada-voitossa – "Tätä osa-aluetta sietää tutkia tarkasti"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tekee tärkeimmät huomiot Leijonien MM-avauksesta. Leijonien 3-1-voitto Kanadasta oli ansaittu.

Leijonat näytti kahdet kasvot pelissä Kanadaa vastaan: sen, kun peli oikein luisti (ensimmäisessä erässä) ja kun peli ei kulkenut ollenkaan (toisessa erässä). Kolmanteen erään Leijonat sai pelilliset rivinsä kasaan, teki ylivoimamaalin ja pääsi tuloksellisesti niskanpäälle.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Slovakia-Suomi lauantaina 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Leijonat pelaa Slovakiassa altavastaajakokoonpanolla suhteessa päävastustajiin. Kylmä fakta on, että suomalaisten elinehto turnauksessa on siinä, että joukkue kykenee pelaamaan kiekkokontrollia. Peliväline on vallan väline etenkin silloin, kun vastassa on kovia pelaajia kuten Kanadalla.

Ensimmäisessä erässä Leijonien pelisuunnitelma piti; tarkoitus oli kontrolloida pelivälinettä viivelähdöillä, lyhyillä syötöillä ja kiihtyvillä hyökkäyksillä. Tuon kaiken päälle oli hyvä iskeä vahvaa suunnitelmallista prässiä kanadalaisten pakkeihin alimpaan hyökkääjään.

Toinen erä oli Suomelle vaikea, silloin vastustajien paremmat pelaajat ottivat matsin hallintaansa. Leijonat sortui – aivan ymmärrettävästi – kovan pelillisen paineen alla kiekon roiskimiseen. Tätä osa-aluetta – toisen erän pelaamista – valmennusjohdon sietää tutkia videolta tarkasti, josko sieltä löytyy se kourallinen tilanteita, joissa Leijonien pelirohkeus petti ja peli alettiin kääntää liian hätäisesti ylöspäin. Parempaansa vastaa olisi suotavaa pelata jokainen mahdollinen sauma toisessa erässä kiekossa pysyen piri pinnassa. Nyt Suomi selvisi taistellen, onnella ja Kevin Lankisen hyvällä maalivahtipelillä.

Juttu jatkuu videon alla. 


Kolmanteen erään Leijonat sai synnytettyä riittävästi kiekkokontrollia ja puolusti todella organisoituneesti sen jälkeen, kun oli päästy 2-1-maalein johtoon ylivoimapelimaalilla.

Yltyleensä Leijonat pelasi niin kuin sen Slovakiassa tällä joukkueella pitääkin pelata. Kaikesta tekemisestä huokui yhteistyön jääkiekko.


Lue myös:

    Uusimmat