Mainos

Sierraleonelaispoikien peliluvista kansainvälinen ennakkotapaus

Suomeen luvatta jääneiden Sierra Leonen nuorten jalkapalloilijoiden peliluvista on tulossa kansainvälinen ennakkotapaus. Suomen palloliitto yrittää saada Suomessa oleskeluluvan turvin asuville sierraleonelaispojille määräaikaiset peliluvat.

Sarjapeleihin Sierra Leonen pojilla ei ole asiaa, ja niinpä virettä pidetään yllä muissa peleissä, kuten Joensuun Riverpool-harrastajaturnauksessa.

- Tässä maassa ei ole varmasti yhtään seuraa, joka ei olisi kiinnostunut heistä. He ovat kyllä sen tason kavereita, että ilman muuta kiinnostusta heitä kohtaan löytyy, kertoo Jipon päävalmentaja Jarmo Korhonen kertoo.

Pojat harjoittelevat useiden eri joukkueiden kanssa, mutta tulevaisuus on täysin auki. Kansainvälinen jalkapalloliitto ei ole halukas antamaan pelilupia.

- Fifalla on määräys, jonka mukaan EU:n ja ETA-alueen ulkopuolelta tuleville alle 18-vuotiaille pelaajille ei voida myöntää pelilupaa. Toinen syy tähän on se, että poikien turvapaikkakäsittely on vielä kesken, kertoo Suomen Palloliiton kilpailupäällikkö Petri Heikkinen.

Päävalmentaja Korhosen mukaan pojat ovat sanoneet haluavansa jäädä Suomeen ja Joensuuhun.

Sierran Leonen pojat ovat olleet ahdistavan huhumyllyn pyörityksessä koko talven. Koulunkäynti Kontiolahdessa alkoi syksyllä ja kieliopinnot ovat hyvässä vauhdissa. Pojista on kuitenkin tullut nyt pelinappuloita jalkapallopolitiikassa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto on hyvin varovainen. Liitto pelkää pelilupien myöntämisen johtavan vastaviin maahantuloyrityksiin myös muissa arvoturnauksissa.

Suomen Palloliitto yrittää saada pojille nyt väliaikaista pelilupaa vuodeksi, samaksi ajaksi kuin ulkomaalaisviraston myöntämä oleskelulupa on voimassa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.