Mainos

Sieppaus saatettiin kopioida Ruotsista

Miljonäärin tyttären sieppaukseen on voitu ottaa mallia Ruotsista. Tapauksessa näyttäisi olevan samankaltaisia piirteitä kuin Siba-kodinkoneketjun johtajan sieppauksessa.

- Ainakin vaikutteita siitä on varmaan saatu. En tiedä, mistä kaikesta on kopioitu. Jostain on varmaan nämä vinkit saatu. Tuskin nämä ihan omassa päässä ovat syntyneet. Netin aikakaudella on niin helppo saada kaikenlaista tietoa, sanoi rikosylikomisario Kari Tolvanen.

Ruotsalaisen kodinkoneliikkeen Siban johtaja Fabian Bengtsson siepattiin työmatkaltaan Göteborgissa tammikuussa 2005. Siepparit uhkasivat Bengtssonia pistoolilla, suihkuttivat kyynelkaasua ja raahasivat hänet oman autonsa takapenkille. Sen jälkeen johtaja kuljetettiin Gårdan kaupunginosassa sijaitsevaan asuntoon.

Tämän jälkeen Bengtsson suljettiin äänieristettyyn puulaatikkoon, jossa miestä pidettiin yhteensä 17 päivää.

Kyseessä oli upporikkaan perheen jäsen, josta vaadittiin 50 miljoonan kruunun eli noin 5 miljoonan euron lunnaita. Niitä ei poliisin mukaan koskaan kuitenkaan maksettu. Bengtssonin vanhemmat vetosivat sieppaajiin julkisuudessa.

Bengtsson löydettiin vapautettuna reilu kaksi viikkoa sieppauksen jälkeen Göteborgissa sijaitsevasta puistosta. Hänellä ei todettu fyysisiä vammoja.

Sieppauksen päätekijä saatiin kiinni Göteborgissa noin viikko Bengtssonin vapauttamisen jälkeen. Kaksi muuta sieppaukseen osallistunutta miestä pidätettiin puolestaan ulkomailla. Miehet saivat kymmenen, kuuden ja kahden vuoden vankeusrangaistukset.

(MTV3-STT)

POLIISI ON VIELÄ NIUKKASANAINEN TUTKINNASTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.