Mainos

Siepattu ruotsalainen yhä kateissa

Aftonbladet-iltapäivälehden tietojen mukaan sieppaajat olisivat esittäneet lunnasvaatimuksen. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Göteborgissa reilu viikko sitten siepatun Siba-kodinelektroniikkaketjun toimitusjohtajan Fabian Bengtssonin kohtalo on yhä epäselvä. Bengtssonin perhe on ilmeisesti ollut yhteydessä sieppaajiin.

Aftonbladet-iltapäivälehden tietojen mukaan sieppaajat olisivat esittäneet lunnasvaatimuksen. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa. Siepatun isä, Siba-konsernin johtaja Bengt Bengtsson julkaisi eilen yhtiönsä verkkosivuilla sieppaajille tarkoitetun viestin.

- Kiitos ottamastanne kontaktista. Olen tehnyt, kuten olette pyytäneet. Ottakaa yhteyttä uudelleen, jotta voimme puhua, viestissä luki.

Länsi-Götanmaan poliisi tiedotti tietävänsä Bengtssonin jättämästä viestistä ja ymmärtävänsä Bengtssonin perheen toiminnan, mutta ei halunnut kommentoida asiaa tarkemmin. Poliisi ei kerro tutkimusten etenemisestä, koska haluaa näin taata Bengtssonin turvallisuuden.

Viime lauantaina Bengtssonin molemmat vanhemmat esittivät vetoomuksen Ruotsin televisiossa. He pyysivät kertomaan, mitä heidän tulee tehdä saadakseen poikansa takaisin. Televisiossa vanhemmat esiintyivät ruotsiksi ja englanniksi, mutta eilinen viesti oli vain ruotsiksi.

Yli viikko kateissa

Fabian Bengtsson, 32, katosi lähdettyään asunnoltaan Göteborgissa viime viikon maanantaiaamuna. Samana aamuna hänen tililtään nostettiin pankkiautomaatista rahaa. Bengtssonin auto löytyi Göteborgista seuraavan päivän iltana.

Sieppaus on herättänyt ruotsalaisissa tiedotusvälineissä jonkin verran keskustelua yritysjohtajien turvallisuudesta. Vastaavanlaiset sieppaukset ovat Ruotsissa harvinaisia.

Vuonna 2002 siepattiin 23-vuotias miljonääriperheen poika Tukholmassa. Sieppaajat saatiin kiinni. Vuonna 1993 siepattiin ruotsalainen kilparatsastaja Brysselissä, mutta tekijä saatiin kiinni. Samana vuonna paljastui Wallenbergien teollisuussukuun kuuluvan Peter Wallenbergin sieppaussuunnitelma, ennen kuin se ehdittiin toteuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.