Mainos

Siepattu itävaltalaisnainen astui julkisuuteen

Natascha Kampusch siepattiin koulumatkallaan vuonna 1998. Kahdeksan vuotta myöhemmin hänen onnistui paeta sieppaajaltaan. Nyt nuori nainen on astunut julkisuuteen kertomaan järkyttävän tarinansa.

Kahdeksan vuotta siepattuna olleen itävaltalaisen Natascha Kampuschin vapautta on nyt kestänyt kaksi viikkoa. Tänään 18 -vuotias Natascha astui julkisuuteen ja kertoi avoimesti kokemastaan tv:ssä.

- Enimmäkseen olen toipunut paon aiheuttamasta stressistä ja puhunut vanhempieni kanssa puhelimessa, Kampusch kertoi.

Natascha kuvaili avoimesti autotallin asennusmontussa olleita asuinolojaan; hän ei esimerkiksi ollut päässyt peseytymään ensimmäiseen puoleen vuoteen. Hän kertoo myös, miten sieppaajansa järjesti hänelle juhlia aina jouluna ja pääsiäisenä.

Lehtiä Natascha on päässyt viimeisen kahden viikon aikana lukemaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Hän ymmärtää median mielenkiinnon, mutta ei ole mielissään siitä, että hänen vankityrmästään on näytetty kuvia.

Natascha sanoo itse haaveilevansa kehitysavusta esimerkiksi Afrikassa, jossa ihmiset näkevät nälkää; siitä Natashalla on omakohtaisia kokemuksia viimeisen kahdeksan vuoden ajalta. Hän haluaa kuitenkin ensimmäiseksi suorittaa koulunsa loppuun. Ehkä joskus näiden tarinat voi tallentaa myös kirjaksi.

Asiantuntijat muistuttavat, että vaikka Natascha näyttää hyvinvoivalta, hänen pinnan alla myrskyää: eristyksissä olo ei voi olla näkymättä ihmisessä.

- Monella tapaa hän on vielä lapsi tässä maailmassa, vaikka hänen täytyy käyttäytyä kuin aikuinen, huomauttaa psykiatri Gerhard Lenz.

Natascha siepattiin koulumatkallaan maaliskuussa 1998, hänen ollessa 10-vuotias.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.