Mainos

Siemensin pääjohtaja jättää yhtiön

Siemensin johto karisee yhtiöstä lahjusskandaalin ravistelemana.

Teollisuusjätti Siemensiä koskeva lahjusskandaali on johtanut jälleen uuteen lähtöilmoitukseen. Nyt pääjohtaja Klaus Kleinfeld kertoi jättävänsä tehtävänsä korruptioskandaalissa tarpovassa yhtiössä.

Siemensin mukaan pari vuotta yhtiön johdossa ollut Kleinfeld ei halua jatkaa nykyistä sopimustaan, joka on voimassa syyskuun loppuun. Siemensin hallintoneuvosto pui asiaa kokouksessaan tänään.

-Yhtiö tarvitsee näinä aikoina selkeyttä johtonsa suhteen. Siksi olen päättänyt, että en ole käytettävissä jatkamaan sopimusta, 49-vuotias Kleinfeld sanoi Siemensin lausunnon mukaan.

Viime viikolla Siemensin hallintoneuvoston puheenjohtaja Heinrich von Pierer ilmoitti jättävänsä puheenjohtajan tehtävät. Pierer korosti, ettei hän ota erollaan henkilökohtaista vastuuta epäillystä lahjonnasta.

Korruptiota selvittävän sisäisen tutkimuksen yhtiössä alulle pannut Kleinfeld ei ole ollut epäiltynä lahjusasiassa, mutta se on vahingoittanut hänen asemaansa. Kleinfeldiä on myös kritisoitu siitä, että hän ei toiminut korruptioskandaalissa rivakammin.

Seuraajasta ei tietoa

Kleinfeldin lähtöä on ehditty jo ennakoida. Toistaiseksi ei ole selvää, kuka jatkaa pääjohtajana hänen jälkeensä. Saksalaismedian mukaan uuden pääjohtajan etsintä on jo aloitettu. Financial Times Deutschland on veikannut yhdeksi vaihtoehdoksi Linden pääjohtajaa Wolfgang Reitzleä.

Siemensiä koskeva lahjustutkinta tuli julki marraskuussa, kun viranomaiset tekivät ratsioita yhtiön televerkkoyksikön tiloihin. Yhtiön hallituksen jäsenten on kerrottu todenneen, että toiminnan jatkaminen puhtaalta pöydältä uuden johdon voimin on yhtiölle tärkeää.

Lahjusskandaali on jättänyt varjoonsa Siemensin hyvät talousuutiset. Yhtiö kertoi myöhään eilen kasvattaneensa tammi-maaliskuussa 36 prosentilla nettovoittoaan edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.