Mainos

Siemensin lahjustutkinta laajenemassa

Financial Times -lehden mukaan Siemensiin kohdistuneiden epäilysten laajeneminen viittaa myös siihen, että yhtiön johdossa olisi tiedetty väitetystä lahjonnasta.

Saksalaisen elektroniikkajätin Siemensin lahjustutkinta on laajenemassa. Talouslehti Financial Times kertoo, että Siemens on löytänyt merkkejä selvästä lahjonnasta myös kolmesta muusta yksiköstä kuin televerkoista, joihin lahjontaepäilyt ovat tähän saakka kohdistuneet.

Lehti perustaa tietonsa tutkimusta lähellä oleviin lähteisiin.

Syyttäjä tutkii parhaillaan epäilyjä, joiden mukaan Siemensissä olisi siirretty 200 miljoonaa euroa ulkomaisille pankkitileille lahjuksia varten. Lehden mukaan lahjuksissa olisivat televerkkoyksikön lisäksi olleet mukana kuljetusyksikkö, virrantuotantoyksikkö ja SBS:n informaatioteknologian yksikkö.

Lehden mukaan epäilysten laajeneminen viittaa myös siihen, että yhtiön johdossa olisi tiedetty väitetystä lahjonnasta. Yhtiön johto on kiistänyt tiedot jyrkästi.

Lahjusskandaali on myös lykännyt Nokian ja Siemensin tietoliikennetoimintojen yhdistämistä uudeksi Nokia Siemens Networks -yhtiöksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.