Mainos

Siemensin lahjusmylly paisuu

Tuoreen toimitusjohtajan Peter Löscherin uskotaan kuitenkin nostavan yrityksen nousuun. Siemens on Saksan suurin työllistäjä, ja sillä on maailmalla 450 000 työntekijää.

Viikonloppuna uuden toimitusjohtajan saaneen Siemensin lahjusskandaalin paisumiselle ei näy loppua. Saksalainen uutislehti Focus kertoi, että tutkijalähteiden mukaan lahjuksiin olisi käytetty jopa kolme miljardia euroa eli noin seitsemän kertaa sen verran, mitä aiemmin on epäilty.

Julki tulleiden tietojen valossa näyttääkin, että uudella toimitusjohtajalla Peter Löscherillä on kova urakka kääntää skandaalissa rypeneen elektroniikkajätin kurssi. Yhtiössä itsessään kuitenkin uskotaan vahvasti, että Löscherin valinta on Siemensille kuin uusi alku.

- Olen vakuuttunut, että Peter Löscher pystyy viemään Siemensin nykyisten vaikeuksien läpi nykyistä parempaan tulevaisuuteen, hallintoneuvoston puheenjohtaja Gerhard Gromme linjasi eilen Löscherin valinnan julkistuksen jälkeen.

Itävaltalaissyntyinen Löscher, 49, on ensimmäinen Siemensin toimitusjohtaja 160 vuoteen, joka ei tule yhtiön sisältä. Asiantuntija-arvioissa tätä pidettiinkin hänen vahvimpana valttinaan, kun yhtiötä yritetään nostaa skandaalin suosta.

Takana ura lääketeollisuudessa

Löscher aloittaa tehtävässään 1. heinäkuuta. Nykyisin hän työskentelee yhdysvaltalaisen lääketeollisuusyhtiön Merckin Global human health -yksikön johtajana. Aiemmin hän on ollut Siemensin kilpailijan General Electricin leivissä.

Toistaiseksi Löscher on melko tuntematon Saksassa, eikä hänen nimensä ollut esillä uudesta toimitusjohtajasta esitetyissä ennakkoarvailuissa. Löscher seuraa tehtävässä Klaus Kleinfeldiä, joka ilmoitti huhtikuussa eroavansa Siemensin palveluksesta.

Myös markkinoilla uuden toimitusjohtajan valinta otettiin tyytyväisenä vastaan. Siemensin osakkeen kurssi lähti maanantaina kaupankäynnin aluksi vajaan parin prosentin nousuun.

Siemens on Saksan suurin työllistäjä, ja sillä on maailmalla 450 000 työntekijää. Yhtiö tunnetaan junista, voimalaitoksista sekä sairaala- ja tietoliikennelaitteista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.