Mainos

Siemens: Matkapuhelintuotantoa ei ulkoisteta kokonaan

Siemens aikoo myös jatkossa valmistaa matkapuhelimensa pääosin itse. Pääjohtaja Heinrich von Pierer korostaa MTV3 Talousuutisten haastattelussa, ettei Siemens tingi itsenäisyydestään ja riippumattomuudestaan matkapuhelinalalla. Uusista yhteistyökuvioista UMTS-puhelinten tuotannossa saksalaiset kertonevat kuitenkin jo lähiviikkoina.

Siemens


Siemensin pääjohtaja Heinrich von Pierer ilmoitti muutama viikko sitten, että konserni hakee yhteistyökumppania uusimpien puhelinmallien tuotantoon. Nimenomaan matkapuhelinpuoli oli yksi toimiala, joka pudotti syyskuussa päättyneellä tilikaudella Siemensin nettovoiton lähes yhdeksästä miljardista kahteen miljardiin euroon.

Asiantuntijat ounastelivat myös Siemensin luovuttavan ylivertaisen Nokian edessä ja myyvän puhelinten tuotannon muille.
- Minusta on virhe, jos valmistusosaamista ei enää ole omassa talossa. Mutta kuten tunnettu suomalainen alan yhtiö on sanonut, 25-30 prosenttia tuotannosta voi ulkoistaa, von Pierer sanoo. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei yhtiö aio luopua itsenäisyydestään matkapuhelinalalla.

(Yhdeksän uutiset 10.12.2001)

UMTS-puhelinten tuotantoon Siemens etsii joka tapauksessa kuumeisesti yhteistyökumppania väistyneen japanilaisen Toshiban tilalle.
-UMTS:ssä joudutaan yhdistämään useita standardeja. Juuri tällä alalla on järkevää säästää kustannuksia ja lyhentää tuotekehitysaikaa. Olemme infrastruktuurin tuotannossa tehneet jo tätä hyvällä menestyksellä japanilaisen NEC:n kanssa, pääjohtaja von Pierer tarkentaa.

Uudet yhteistyökuviot julkistetaan parhaassa tapauksessa vielä tämän vuoden puolella.

Matkapuhelinten joulumyynti ei Saksassakaan enää suju edellisvuosien tahtiin. Todellinen koitos matkapuhelinvalmistajille on kuitenkin ensi joulu, jolloin ensimmäisten UMTS-puhelinten pitäisi tulla markkinoille. Kaikista yhteistyökumppani- ja tuotekehitysongelmistaan huolimatta Siemens vakuuttaa saavansa omat laitteensa ajoissa valmiiksi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.