Mainos

Siemens ja Motorola 3G-liittoon

Saksalainen Siemens ostaa amerikkalaiselta Motorolalta tekniikan uusiin kolmannen sukupolven kännyköihinsä.

Maailman neljänneksi suurin matkapuhelinvalmistaja Siemens ilmoitti tänään, että se kehittää kolmannen sukupolven matkapuhelimensa amerikkalaisen kilpailijansa Motorolan tekniikan pohjalta.

Siemens tuo tänä vuonna myyntiin Motorolan kehittämän 3G-puhelimen omalla tuotemerkillään. Vuonna 2004 se aikoo tuoda oman puhelimensa, jossa käytetään pohjana Motorolan mikrosiruja ja ohjelmistoja. Kolmannen sukupolven matkapuhelinten massamarkkinoiden uskotaan kehittyvän vasta vuonna 2004.

Syynä Siemensin liittoutumiseen Motorolan kanssa on se, että vaikka Siemens on suuri matkapuhelinvalmistaja, sen resurssit eivät riitä 3G-puhelimen itsenäiseen kehittämiseen. Aiemmin se haki kumppania japanilaisesta Toshibasta, mutta hanke epäonnistui.

Matkapuhelinmarkkinat ovat keskittyneet viime aikoina nopeata vauhtia. Jo aiemmin Sony ja Ericsson ovat yhdistäneet matkapuhelintuotantonsa. Ericsson on lisäksi tehnyt samanlaisen teknologiasopimuksen korealaisen Samsungin kanssa kuin Motorola teki nyt Siemensin kanssa.

Liittoutumalla matkapuhelinyhtiöt yrittävät horjuttaa markkinajohtaja Nokian asemaa. Motorola on Nokian jälkeen maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.