Mainos

Siellä se on muhinut – koirankakkasota

Kevät, sulavat kinokset ja koirankakat, siinäpä ainekset jokavuotiseen koirankakkasotaan – vai onko?

Yleensä kevät on aikaa, jolloin kinosten alta paljastuvat kasat kiihdyttävät tunteita siihen malliin, että monilla keskustelupalstoilla käydään koirankakoista melkoista vääntöä.

Ainakin Helsingissä koirankakkatilanne näyttäisi kuitenkin vuosien varrella hieman helpottaneen. Rakennusviraston asiakaspalvelupäällikkö Tarja Postin mukaan kaupungissa on tänä keväänä valitettu huomattavasti enemmän muista ongelmista

– Toki on välinpitämättömiä koirankasvattajia ja -omistajia. Mutta olen itse tehnyt tätä työtä kymmenen vuotta ja meillä valitukset ovat vähentyneet. Enemmän meille valitetaan esimerkiksi katupölystä kuin koirankakoista, Posti toteaa.

Myös Helsingin katuja kunnossapitävän Staran tuotantopäällikkö Pekka Markkula myöntää, että koirankakkaongelma on vähentynyt. Parannettavaa silti löytyy.

– Jonkinlaista kehittymistä on tapahtunut, silloin tällöin törmää ihmiseen, joka muovipussin kanssa kulkee. Mutta kyllä kun tuolla kulkee ja katselee, niin aika paljon jätetään vielä sinne.

Uusi ongelma: Kakat poimitaan, pussit jätetään minne sattuu

Vaikka moni jo kerääkin koiransa jätökset kiltisti, on uusista ongelmista kuitenkin jo viitteitä.

Esimerkiksi roskikset ovat olleet aika ajoin niin täynnä, että suorastaan tursuvat koirankakkapusseja. Tämän seurauksena täysiä kakkapusseja löytyykin välillä ihan mistä sattuu, esimerkiksi katujen varsilta.

Posti myöntää, että roskisten kanssa on ongelmia.

– Siitä tulee palautetta, että roskiksia ei ole tarpeeksi. Ja ehkä sen takia niitä jätetään sinne.

Myös Markkula on pistänyt asian merkille.

– Harva taitaa jaksaa kantaa sitä kotiin asti, jotta voisi sijoittaa sen sitten oman kiinteistönsä jäteastioihin.

Markkula toivoo silti, että koiranomistajat muistaisivat ajatella myös muita kadulla tallaavia.

– Kovasti ihmettelen sellaista käyttäytymistä, että ne jätökset jätetään sinne. Varsinkaan isoimmilla koirilla ne läjät eivät ole mitään pieniä. Itse kuljen aamulla töihin sellaista väylää pitkin, joka ei ole aamulla kovin mieltäylentävä.

Markkulan mukaan pahin kakkabaliikki on tänä vuonna vasta edessä.

– Nythän alkaa se hankala aika, kun ei tehdä enää aurauksia. Aurahan heittää sitä koirankakkaa aina noilta väyliltä sivuun, mutta nyt ne jää kyllä näytille kaikki. Ja kohta ne alkaa myös haista, kun tulee lämmintä. Eli kohta alkaa se pahin vaihe.

Mikä on oman kotikuntasi tilanne? Onko koirankakka ongelma?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.