Mainos

Sibeliuksella houkutellaan väkeä Musiikkitaloon

Kesäisin tyhjyyttä ammottavaan Musiikkitaloon houkutellaan nyt kävijöitä Sibeliuksen avulla.

Sibelius Finland Experience -konserttisarja soi päivittäin ja yrittää kuvata musiikin sekä Erik Bruunin grafiikan avulla suomalaista kansanluonnetta. Täyteen salia ei ole saatu, vaikka vierailioita on jo käynytkin paristakymmenestä maasta.

Sibelius-monumentilla on kesäisin ruuhkaa ja bussilasteittain turisteja kuljetaan katsomaan Eila Hiltusen monumenttia. Monelle voi kuitenkin jäädä epäselväksi kuka Sibelius oikein oli ja millaisia hänen sävellykset ovat. Tilannetta paikkaamaan on kehitelty konserttisarja Muusikkitalon suureen saliin. Sibelius Finland Experience soi kesäisin joka päivä tasan kello 12. Projektia ei voi haukkua rohkeuden puutteesta, sillä se kestää saman tien kolme vuotta.

– Idea lähti siitä, että Helsinkihän on kulttuurikaupunki, mutta kaikki orkesterit, oopperat, teatterit ja kaikki lähtevät lomalle ja meille tulee ihmisiä ympäri Suomen ja ympäri  ulkomaita myöten, niin ei oo sitten mitään tarjoata, niin tää on tullut paikkaamaan tätä aukkoa. Bisnestähän tämä on, mutta pienellä porukalla yritetään saada myös kannattamaan,  kertoo tuottaja Vesa Ruotonen.

Ruotonen myös juontaa konserttia englanniksi, saksaksi ja suomeksi. Mies heittää hauskaa nippelitietoa Sibeliuksesta sekä ottaa yleisön vastaan, jakaa lähtiessä muistoksi cd:t ja jutustelee mukavia. Ulkomaalaiset vieraat, joita on käynyt jo 20 maasta, ovat innoissaan. Esityksessä kaksi pianistia soittavat vastakkain ja taustalle heijastetaan niin revontulia kuin Suomen luontokuvia. Esityskappaleet ovat Sibeliuksen parhaita, Karelia Suitea, Valse Tristeä ja Finlandiaa.

 Yhteensä 16 Sibeliusakatemian pianistia pääsee jo tänä kesänä näyttämään taitojaan.

– Sibeliushan ei ehkä niinkään ole tunnettu pianosäveltäjänä, mutta minulle hän hyvin läheinen säveltäjä. Wienissä opiskelevana suomalaisena pitää aina olla varastossa näitä Sibeliuksen hittejä, kertoo viikon ajan Musiikkitalossa esiintyvä Justas Stasevskij.

-Oli kyllä upeaa, todella olemme nauttineet Helsingistä ja tästä konsertista ja hieno musiikkitalo. Kerrassaan upeaa, hehkuttaa yhdysvaltalainen Jim Porter.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.