Mainos

Shoppaile itsesi hoikaksi!

Kaupoissa juokseminen on nyt virallisesti liikuntaa. Keskivertonainen kuluttaa 48 000 kaloria vuodessa pelkästään shoppaamalla. Kilometrejä kaupossa taittuu 250 vuodessa!

Debenhams -tavaratalon teettämä uusi tutkimus on havainnut, että shoppaaminen polttaa kaloreita tehokkaasti, kertoo dailymail.co.uk. Keskivertonainen polttaa kauppareissulla viikossa 385 kaloria, siis kahden ison viinilasillisen tai porkkanakakkupalan verran.

Nainen ottaa keskimäärin 7305 askelta ostosreissun aikana, ja joka viikko kaupassa vierähtää kaksi ja puoli tuntia.

Tavallisella ostosreissulla talsitaan noin 46 kilometriä, ja kokonaisuudessaan shoppailukilometrejä kertyy melkein 250 vuodessa. Sama kävelymäärä kuljettaisi naisen suunnilleen Jyväskylästä Iisalmeen tai Torniosta Mikkeliin. Ei siis ihme, että puolet tutkimukseen osallistuneista ilmoitti olevansa shoppailupäivän jälkeen väsyneempi kuin kuntosalilla käymisen jälkeen!

Ystäväporukka lisää shoppauksen kestoa

Kaksi kolmasosaa vastanneista ilmoitti, ettei tyytynyt kuljeksimaan kaupassa tyynesti, vaan suosi rivakkaa kävelyä paikasta toiseen saadakseen asiat hoidetuksi.

Vaikka yhdeksän kymmenestä naisesta valitsi lenkkitossut tai mukavat kengät ostosreissulleen, kaksi kolmasosaa heistä ei silti pitänyt ostelua liikuntamuotona. Kolmasosa tutkimukseen osallistuneista kävi "vakavalla ostosreissulla" kerran viikossa.

Kahdeksan kymmenestä taas myönsi ostelun kestävän kauemmin ja kuljettujen matkojen olevan pidempiä, jos mukana oli ystäviä. Tällöin päivän aikana käytiin myös syömässä tai kahvilla. 45 prosenttia vastanneista ei kuitenkaan kaivannut taukoa, vaan shoppasi uupumukseen asti.

Erillisen kyselyn avulla laskettiin, että jokainen minuutti hyllyjä tonkien poltti viisi kaloria – siis 48 000 kaloria vuodessa!

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.