Mainos

Shinawatran vastustajat valmistautuvat suurmielenosoitukseen

Pääministeri Thaksin Shinawatran mukaan huhtikuussa pidettävät ennenaikaiset parlamenttivaalit ovat samalla kansanäänestys hänen valtakaudestaan. Jos hän saa noissa vaaleissa alle puolet äänistä, hän eroaa.

Thaimaan pääministerin Thaksin Shinawatran vastustajat valmistelevat seuraavaa suurmielenosoitusta, jolla vaaditaan poliittiseen ahdinkoon ajautuneen pääministerin eroa. Järjestäjät odottavat huomiseen joukkokokoukseen Bangkokiin satojatuhansia ihmisiä.

Thaksinia vastustavat eri ryhmittymät ovat kerääntyneet Kansanliitto demokratian puolesta -nimisen (PAD) yhteenliittymän alle. Thaksinin suosiota ovat viime aikoina horjuttaneet vakavasti epäilyt korruptiosta ja vallan väärinkäytöstä. Hänen asemansa on joutunut koville yli kuukauden kestäneiden katumielenosoitusten seurauksena.

Thaksin ryhtyi eilen vastaiskuun järjestämällä Bangkokissa oman mielenosoituksensa, johon osallistui noin 150 000 pääministerin kannattajaa. Hänen mukaansa huhtikuussa pidettävät ennenaikaiset parlamenttivaalit ovat samalla kansanäänestys hänen valtakaudestaan. Jos hän saa noissa vaaleissa alle puolet äänistä, hän eroaa.

Thaksin lupasi samalla perustuslaillisia ja muita poliittisia muutoksia. Lupaukset eivät kuitenkaan tyydyttäneet PAD:tä.

- Kantamme on, että luvatut muutokset ovat tyhjiä lupauksia, jotta Thaksin pysyisi vallassa, PAD:n edustaja sanoo.

Thaksin on yrittänyt vielä tänään vedota kansallisen yhtenäisyyden puolesta ja kehotti huomisen mielenosoittajia pysymään rauhallisina.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.