Mainos

Shimon Peres uskoo rauhan toteutumiseen

Suomessa vieraileva Israelin ulkoministeri Shimon Peres uskoo rauhan toteutumiseen Lähi-idässä.

- Mitä nopeammin pääsemme eroon miehitetyistä alueista, sitä paremmin voimme elää jatkossa, sanoi Helsingissä tänään vieraileva Israelin ulkoministeri ja varapääministeri Shimon Peres.

Peres saapui varhain aamulla vierailulle Helsinkiin. Noin vuorokauden pituisen vierailun tarkoituksena on keskustella Lähi-idän tilanteesta.

-Tarkoitus on vaihtaa näkemyksiä siitä, mitä Lähi-idässä tapahtuu tällä hetkellä ja informoida Suomen johtoa meidän näkemyksistämme sekä kuunnella heidän mielipiteitään, Peres sanoi.

Israelin ulkoministeri keskustelee vierailunsa aikana ulkoministeri Erkki Tuomiojan, presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Paavo Lipposen kanssa.

"Suomella ja Israelilla hyvät suhteet"

-Suomen ja Israelin suhteet ovat pohjimmiltaan hyvät tällä hetkellä. Kaikissa suhteissa on hyvät ja huonot hetkensä, mutta pohjimmiltaan suhteemme ovat ystävälliset. Olemme kaksi maata, joiden välillä on hyvin pitkä ystävyyden ja yhteisymmärryksen traditio, Peres sanoi.

Peres myös kehotti Suomea jatkamaan aktiivista toimintaa Lähi-idän rauhan puolesta.

-Suomi on EU:n jäsen ja EU näyttelee merkittävää roolia Lähi-idässä. Suomi yrittää omalta osaltaan auttaa palestiinalaisia rauhanprosessissa ja me haluamme Suomen jatkavan aktiivisuuttaan.

Peres, 79, on vieraillut Suomessa useita kertoja vuodesta 1978 lähtien. Hän jatkaa Helsingistä Osloon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.