Mainos

Shiiamuslimit tuhoavat viinatehtaita Irakissa

Panimot ja viinatehtaat ovat joutuneet Irakissa tuhoamisen kohteeksi. Tehtaiden omistajat sanoivat valmistaneensa nykyään alkoholia vain teolliseen käyttöön, mutta sekään ei estänyt tuhotöitä. Shiiamuslimien uskotaan seuraavaksi puhdistavan kritittyjen viinakaupat.

Ennen sotaa panimoista lähti olutta janoisille irakilaisille. Nyt tilanne on toinen, kahdeksan panimoa ja viinatehdasta, jotka ennen tuottivat alkoholia lähes koko Irakille, on tuhottu täysin. Asialla olivat shiiamuslimijoukot, jotka väittivät puhdistavansa maan islamin vastaisista viinaksista.

- Noin 700-800 raskain asein, kranaatein ja raketein aseistautunutta miestä hyökkäsi tänne. Eli emme pystyneet mitenkään puolustautumaan. He väittävät tulleensa uskonnollisen johtajansa käskystä. He tuhosivat kaiken minkä irti saivat, kertoo Bagdadin lähellä sijaitsevan Al Dhabi -panimotehtaan valvontapäällikkö Risan Jabar.

Saddamin Baath-puolueen aikaan alkoholi ei ollut kiellettyä, myynnin hoitivat yleensä kristityt. Monet paikalliset asukkaat ja hartaat muslimit ovat hyvillään siitä, että viinatehtaat ovat nyt poistumassa katukuvasta.

-Olen onnellinen, että ne tuhottiin, sillä nehän ovat vastoin islamia. Tehtaat olivat myös alueen kiusa, ne haisivat pahalle ja olivat liian lähellä tavallista asutusta ja katua. Ne olivat meille haitaksi, kertoo paikallinen asukas Hala Al Musahwi.

Irakilaisille on luvassa siis sanan varsinaisessa merkityksessä kuuma ja kuiva kesä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.05.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.