Shellin öljyvarantojen laskusta ryhmäkanne USA:ssa

Öljyyhtiö Shell on saanut ryhmäkanteen yhtiön öljyreservejä koskevan arvion alentamisen vuoksi. Kanteen on jättänyt yhdysvaltalainen asianajotoimisto osakkeenomistajaryhmän puolesta. Shelliä syytetään kirjanpitosääntöjen ja ohjeiden tahallisesta rikkomisesta.

Shell



Öljyjätti Shelliä vastaan on nostettu Yhdysvalloissa ryhmäkanne yhtiön öljyreservejä koskevan arvion alentamisen johdosta. Yhdysvaltalainen asianajotoimisto on ilmoittanut jättäneensä perjantaina osakkeenomistajaryhmän puolesta kanteen, jossa Shelliä syytetään "kirjanpitosääntöjen ja ohjeiden tahallisesta rikkomisesta".

Kanteen taustalla on Shellin tammikuun alussa tekemä ilmoitus, että yhtiön öljyvarannot ovat 3,9 miljardia tynnyriä aiemmin arvioitua pienemmät. Ilmoitus laskee Shellin käytettävissä olevien varmojen öljyvarojen keston 13-14 vuodesta 10-11 vuoteen.

New Jerseyn piirituomioistuimeen jätetyn kanteen mukaan Shellin ilmoitus on ristiriidassa arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:lle tehtyjen virallisten tilinpäätösilmoitusten kanssa. Shellin edustaja kertoi, ettei yhtiöllä ole asiaan välittömiä kommentteja.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat