Mainos

Shell uudistaa huoltamoketjuaan

Monikansallinen öljy-yhtiö Shell haluaa parhaiten menestyneet yrittäjävetoiset huolto-asemat yhtiön omaan hoitoon ja sulkee samalla myös kuutisenkymentä heikoiten kannattavaa Shell-asemaa lähivuosina. Kyseessä on sodanjälkeisen Suomen historian suurin huolto-asemaketjuremontti.

Shell haluaa kaikki parhaat asemansa suoraan yhtiön kontrolliin. Yli sadan hyvin menestyvän Shell-yrittäjän yhteistyösopimuksia ei enää uusita. Näitäkin asemia kontrolloi jatkossa Shellin suunnitelmien mukaan öljy-yhtiön palkkaama johtaja eikä perheyrittäjä.

Bensiinikauppiaiden liiton mukaan kyseessä on törkein kansainvälisen öljy-yhtiön suomalaisiin yrittäjäkumppaneihin kohdistama operaatio koko huoltamotoiminnan nykyhistoriassa. Shell taas perustelee yrittäjien hylkäämistä kasvun varmistamisella.

Bensiinikauppiaiden liiton tietojen mukaan muut öljy-yhtiöt eivät suunnittele samanlaista yrittäjävetoisten asemien karsintaa, johon Shell on nyt lähtenyt. Bensanmyynnissä Shellilla on maan toiseksi suurin markkinaosuus - vain Neste-asemien myynti on suurempi.
(MTV3/Harri Ekholm)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.