Mainos

Sharonin puolue sai virallisen aseman knessetissä

Uudella puolueella ei ole vielä nimeä, mutta siitä puhutaan Kansallisena vastuuna. Israelin presidentti on määrännyt virallisesti, että maan parlamentti hajotetaan ja ennenaikaiset vaalit pidetään maaliskuun lopussa.

Israelin pääministerin Ariel Sharonin keskustapuolue on saanut virallisen aseman maan parlamentissa knessetissä.

Parlamentin komitea antoi aamupäivällä muodollisen hyväksyntänsä uudelle puolueelle. Puolueella ei ole vielä nimeä, mutta siitä puhutaan yleisesti Kansallisena vastuuna.

Israelin presidentti Moshe Katsav määräsi tänään virallisesti, että maassa pidetään ennenaikaiset vaalit maaliskuun 28. päivänä. Katsav allekirjoitti määräyksen, jonka mukaan vaaleja aikaistetaan ja parlamentti hajotetaan.

Vaalien aikaistaminen oli oletettua, mutta eilen Israelissa käytiin poliittista vääntöä siitä, hajottaako parlamentti itsensä vai hajottaako presidentti parlamentin. Presidentin hajottamana pääministerille jää mahdollisuudet tehdä valintansa mukaan muutoksia hallitukseen ennen kuin se hajotetaan joulukuun alussa.

Israelin parlamentin mullistus sai alkunsa, kun pääministeri Ariel Sharon ilmoitti viikonvaihteessa eroavansa Likud-puolueestaan. Samalla hän pyysi presidenttiä hajottamaan parlamentin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.