Mainos

Sharonilla uusi verenvuoto

Sharon on ollut hengityskoneessa ja keinotekoisesti nukutettuna sen jälkeen, kun lääkärit luulivat jo onnistuneensa tyrehdyttämään verenvuodon hänen aivoissaan eilen.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on joutunut uuteen leikkaukseen. Verenvuoto Sharonin aivoissa on alkanut uudelleen, kertoo pääministeriä hoitavan sairaalan johtaja.

Hadassahin sairaalan johtajan Shlomo Mor-Josefin mukaan Sharonille tehdyssä aivojen kuvauksessa paljastui uusi verenvuoto, minkä vuoksi uusi leikkaus oli välttämätön.

Sharon on ollut hengityskoneessa ja keinotekoisesti nukutettuna sen jälkeen, kun lääkärit luulivat jo onnistuneensa tyrehdyttämään verenvuodon hänen aivoissaan eilen. Sharon sai vakavan aivoverenvuodon toissapäivänä.

Olmert: Israelin hallitus toimintakykyinen

Israelin varapääministeri Ehud Olmert on ottanut Sharonin tehtävät hoitaakseen. Olmert vakuuttaa, että Israelin hallitus on toimintakykyinen Sharonin äkillisestä sairastumisesta huolimatta.

Olmert sanoi hallituksen lyhyen kriisikokouksen jälkeen, että vaikka Israelissa eletään juuri nyt vaikeita aikoja, hallituksen toiminnassa ei ole häiriöitä.

Israelin parlamentin puhemies pitää tärkeänä, että parlamenttivaalit pidetään ajallaan Sharonin terveydentilan äkillisestä heikkenemisestä huolimatta. Vaaleja ei tule siirtää ja poliittinen vakaus on säilytettävä, puhemies Reuven Rivlin sanoi israelilaisviestimien mukaan. Parlamenttivaalit on määrä järjestää 28. maaliskuuta.

Sharonin entinen Likud-puolue puolestaan ilmoitti myöhään illalla, että sen ministerit eivät aiempien suunnitelmien mukaisesti aio erota hallituksesta toistaiseksi. Terveysministeri Dan Navehin mukaan Likudin eroaminen hallituksesta nykyisessä tilanteessa olisi "sopimatonta".

Oikeistolaisella Likudilla on hallituksessa neljä ministeriä. Puolueen kannatus on ollut laskussa sen jälkeen, kun Sharon lähti puolueesta ja perusti keskustalaisen Kadiman.

Länsimaat ilmaisseet huolensa, ääriainekset iloitsevat

Ariel Sharon ja George Bysh

Yhdysvaltain presidentti George Bush on kertonut lausunnossaan rukoilevansa Sharonin toipumisen puolesta. Sharon on Bushin läheinen liittolainen ja arvioiden mukaan erittäin tärkeä Bushin Lähi-idän rauhansuunnitelmien toteuttamisessa. Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice toivoi Sharonin toipumista.

Palestiinalaisten pääministeri Ahmed Qurei on niin ikään toivonut lausunnossaan Sharonille pikaista paranemista. Qurei on sanonut Israelin pääministerin olevan rukouksissaan ja ajatuksissaan.

Hamas-äärijärjestö taas sanoo, että Lähi-itä olisi "parempi paikka" ilman Sharonia. Järjestön mukaan "maailma on pääsemässä eroon yhdestä huonoimmista johtajistaan".

- Sharonin kohtalossa näkyy jumalainen väliintulo, joka on varattu despooteille ja pahantekijöille, Hamasin edustaja Sami Abu Zuhri sanoi uutistoimisto AFP:lle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 05.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.