Mainos

Sharonia vastaan syytekaavailuja

Israelilaisministerin mielestä pääministeri Ariel Sharonin on erottava tehtävästään, mikäli häntä vastaan nostetaan syyte korruptiosta.

Israelin pääministeriä Ariel Sharonia vastaan valmistellaan syytettä korruptiojupakassa

Oikeusministeriö on vahvistanut, että Sharonia vastaan valmistellaan syytettä pitkään puidussa lahjontajupakassa, joka juontaa juurensa vuoden 1999 vaalikampanjaan.

Sharonin väitetään vastaanottaneen rahaa liikemieheltä, joka on asetettu syytteeseen Sharonin lahjontayityksestä. Syyttäjäviranomaisten mukaan israelilainen liikemies David Appel tarjoutui rahoittamaan Sharonin vaalikampanjaa, jos Sharon puolestaan tukisi hänen liiketoimiaan Kreikassa.

Nimettömänä pysynyt oikeusministeriön virkamies arvioi, että oikeuskansleri Menachem Mazuz tekee lopullisen päätöksen syytteen nostamisesta kahden kuukauden kuluessa.

Sharon kiistää tehneensä mitään väärää. Hän johti tänään hallituksensa istuntoa Jerusalemissa normaaliin tapaan.

Ministeri: Sharonin erottava, jos syyte nostetaan

Israelilaisministeri sanoo, että pääministeri Ariel Sharonin on erottava tehtävästään, jos häntä vastaan nostetaan syyte korruptiosta.

-Sellaisessa tilanteessa pääministerin pitäisi erota, yhteiskunnan perusrakenteista vastaava ministeri Yosef Paritzky sanoi Israelin radiolle. -Odottaisin hänen sanovan tänään, että hän on valmis menemään kotiinsa ja taistelemaan sieltä käsin osoittaakseen syyttömyytensä. Paritzkyn keskustalainen Shinui-puolue on Israelin hallituksen toiseksi suurin ryhmittymä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.