Mainos

Sharonia painostettiin lopettamaan saarto

Israelissa pääministeri Ariel Sharonin uskotaan tehneen päätöksen Jasser Arafatin saarron lopettamisesta Yhdysvaltain ankarasta painostuksesta.

Israelin pääministeri Ariel Sharon.

Israelin tiedotusvälineet arvioivat pääministeri Sharonin taipuneen Arafatin piirityksen lopettamiseen Yhdysvaltojen kiivaan painostuksen alaisena. Eräät viestimet uskoivat Sharonin hyväksyneen saarron lopettamisen sen sijasta, että maahan olisi saapunut Martti Ahtisaaren johtama tiedonhankintaryhmä.

Israelin television mukaan Sharon valitsi kahdesta pahasta pienemmän, koska Arafatin piiritys on vähemmän tärkeä asia kuin Jenin-ryhmä. YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui illalla hätäkokoukseen Israelin kieltäydyttyä päästämästä Ahtisaaren ryhmää maahan.

Britit ja amerikkalaiset vanginvartijoiksi

Yhdysvallat on vahvistanut palestiinalajohtaja Jasser Arafatin piitityksen päättymisen. Valkoinen talo ilmoitti illalla, että Israel lopettaa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin päämajan piirityksen Ramallahissa. Myös Israelin hallitus ja Arafatin avustajat ovat kertoneet sopimuksesta.

Arafatin avustaja sanoi kuitenkin myöhemmin, että myös Jeesuksen Syntymäkirkon piirityskiista olisi ratkaistava samanaikaisesti. Yhdysvaltain mukaan kuusi Arafatin päämajassa olevaa palestiinalaista joutuvat brittien ja amerikkalaisten vartioimaan palestiinalaiseen vankilaan. Amerikkalaiset ja brittiläiset turvallisuusasiantuntijat saapuvat tänään selvittämään palestiinalaisvankien olojen järjestämistä.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.