Mainos

Sharonia ei haasteta oikeuteen

Israelin pääministeriä Ariel Sharonia ei haasteta oikeuteen Belgiassa, viranomaiset ilmoittivat tänään.

Brysselin vetoomustuomioistuin hylkäsi tänään Israelin pääministeriä Ariel Sharonia vastaan nostetun oikeusjutun. Viranomaisten mukaan Sharonia ei voida haastaa oikeuteen, koska hän ei ole Belgiassa.

-Oikeus päätti, että Sharonia koskeva kanne ei kelpaa, koska Belgian lain mukaan muissa maissa tehdyistä rikoksista ei voida syyttää Belgiassa, ellei asianosaista tai oletettua asianosaista tavata Belgiasta, oikeusistuimen edustaja muotoili.

Sharonia vastaan haluisivat käydä oikeutta 23 palestiinalaista, jotka panivat jutun vireille viime vuonna. He syyttävät Sharonia osallisuudesta Sabran ja Shatilan pakolaisleirien joukkomurhiin Libanonissa lähes 20 vuotta sitten. Sharon toimi Israelin puolustusministerinä syyskuussa 1982, kun Israelia kannattavat aseistetut joukot hyökkäsivät Sabraan ja Shatilaan. Hyökkäyksissä kuoli eri arvioiden mukaan 800-2000 ihmistä.

Oikeusjuttua haluavat palestiinalaiset selvisivät verilöylystä. Belgian lain mukaan maassa voidaan haastaa oikeuteen kuka tahansa, jonka epäillään syyllistyneen sotarikoksiin, kansanmurhaan tai rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Syyte voidaan nostaa riippumatta syytetyn tai syytteen esittäjän kansalaisuudesta tai siitä, missä rikokset on tehty. Israelilainen tutkimus havaitsi vuonna 1983 Sharonin epäsuorasti vastuulliseksi Libanonin pakolaisleirien tapahtumista.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.