Mainos

Sharonia aletaan herättää nukutuksesta huomenna

Israelin pääministeri Ariel Sharon makaa yhä jerusalemilaisessa sairaalassa nukutettuna. Sairaalan edustajan mukaan potilaan tila on hieman kohentunut, mutta se on edelleen kriittinen.

Israelin pääministerin Ariel Sharonin tila on edelleen kriittinen, vaikka se olikin parantunut. Lääkärit päättivät, että Sharonia aletaan herättää nukutuksesta huomenna. Sharonille tehtiin aamupäivällä uusi aivokuvaus, jonka perusteella lääkärit tekivät päätöksensä.

Sairaalan johtaja Shlomo Mor-Josef kertoi iltapäivällä, että tuorein aivokuvaus osoitti parantumista ja aivojen turvotuksen vähenemistä keskiviikkoisen aivoverenvuodon jälkeen. Verenpaine ja pulssi olivat normaalin rajoissa eikä kuumetta ollut.

- Tilanne on kriittinen, mutta vakaa, Mor-Josef sanoi.

Sharonin nukutusta ryhdytään keventämään huomisaamusta alkaen. Tämän jälkeen lääkärit voivat myös alkaa arvioida sitä, millaisia vaurioita aivot ovat mahdollisesti kärsineet.

Sharon, 77, sai vakavan aivoverenvuodon keskiviikkona. Sharonin mahdollisuuksia palata pääministeriksi pidetään minimaalisina, vaikka yksi häntä hoitavista lääkäreistä, Jose Cohen, sanoi Jerusalem Post -lehdelle, että Sharonilla on erittäin hyvät mahdollisuudet selvitä hengissä ja että hän ehkä pystyy puhumaan ja ymmärtämään puhetta.

Lääkärit varoittavat, ettei Sharonin tila kestä maan johtamiseen liittyvää stressiä. Virallisesti Sharon on vain väliaikaisesti kykenemätön hoitamaan virkaansa, ja hänen tehtäviään hoitaa nyt varapääministeri Ehud Olmert.

Olmertia veikataan Kadiman johtoon

Israelin työväenpuolueen entinen johtaja Shimon Peres sanoi tänään odottavansa, että Olmert johtaa Sharonin perustaman keskustalaisen Kadima-puolueen (Eteenpäin) maaliskuun vaaleihin.

Peres on liittynyt Kadimaan, ja hän sanoi amerikkalaisen CNN-televisiokanavan ohjelmassa asettuvansa todennäköisesti Kadiman parlamenttivaaliehdokkaaksi.

Työväenpuolue on houkutellut Peresiä takaisin riveihinsä Sharonin sairastuttua. Mielipidekyselyjen mukaan Kadima on suosituin puolue. Perjantaina julkistetun kyselyn mukaan se voittaisi helposti 28. maaliskuuta pidettävät vaalit.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Kymmenen uutiset 08.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.