Mainos

Sharon varma Gaza-suunnitelman toteutumisesta

Israelin parlamentin on määrä äänestää suunnitelmasta huomenna sen jälkeen kun kansanedustajat ovat puhuneet aloitteesta.

Israelin parlamentti, knesset, on aloittanut tänään kaksipäiväisen keskustelun pääministeri Ariel Sharonin kiistanalaisesta vetäytymissuunnitelmasta Gazasta.

Sharon sanoi olevansa varma siitä, että suunnitelma toteutuu. Sharon sanoi kansanedustajille olevansa myös vakuuttunut siitä, että vetäytyminen vahvistaa Israelia. Hänen mukaansa suunnitelman tarkoitus ei myöskään ole korvata rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa.

-Se (vetäytyminen) auttaa meitä eteenpäin tiellämme kohti rauhaa naapuriemme palestiinalaisten kanssa, Sharon sanoi.

Knessetin on määrä äänestää suunnitelmasta huomenna sen jälkeen kun kaikki 120 kansanedustajaa ovat puhuneet aloitteesta. Israelin hallitus hyväksyi suunnitelman eilen.

Suunnitelman mukaisesti kaikki 8000 siirtokuntalaista Gazasta ja useita satoja Länsirannalta evakuoidaan kodeistaan ensi vuoden aikana. Oikeistolaisen Sharonin entiset liittolaiset ovat moittineet pääministeriä siitä, että hän ei puhunut suunnitelmastaan vielä ennen vaaleja. Sharon on torjunut moitteet ja sanonut olleensa jo tuolloin avoimesti palestiinalaisvaltion puolella.

Israel teki tuhoisia ohjusiskuja Gazaan

Kuusitoista palestiinalaista on saanut surmansa Israelin ohjusiskuissa Gazan eteläosassa eilen-iltana ja tänään, kertovat palestiinalaiset sairaalalähteet. Iskuissa haavoittui lisäksi arviolta 70 ihmistä, joista osa on siviilejä.

Israelin miehittämätön lentokone teki palestiinalaiskohteisiin yöllä kaikkiaan viisi ohjusiskua. Samaan aikaan panssarivaunujen tukemat armeijan joukot tunkeutuivat Khan Junisiin tarkoituksenaan estää kranaattihyökkäykset läheisiin juutalaissiirtokuntiin ja Israelin armeijan tukikohtiin.

Palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan Israelin joukot tuhosivat myös kolme asuinrakennusta jättäen lähes 60 ihmistä kodittomiksi. Israelilaisjoukot sanoivat puolestaan murskanneensa yhden rakennuksen, jossa asui useista hyökkäyksistä epäilty Hamasin paikallisjohtaja.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.