Mainos

Sharon vaati palestiinalaisia toimiin terrorismia vastaan

Sharon lupasi myös jatkaa juutalaissiirtokuntien kehittämistä sekä ns. turva-aidan rakentamista Länsirannalle

Israelin pääministeri Ariel Sharon vaati tänään pitämässään linjapuheessa palestiinalaishallintoa ryhtymään konkreettisiin toimiin terrorismia vastaan. Ennen tätä rauhanneuvottelut eivät voi jatkua, Sharon sanoi avatessaan parlamentin eli knessetin talvi-istuntokauden.

Sharon lupasi samalla puheessaan jatkaa juutalaissiirtokuntien kehittämistä niin Länsirannalla kuin Golanin kukkuloilla. Myös ns.turva-aidan rakentaminen Länsirannalle jatkuu täysin voimin ja ilman budjettiin liittyviä rajoituksia, pääministeri sanoi.

Kansainvälinen yhteisö on yhtä mieltä siitä, että palestiinalaishallinnon on toteutettava velvoitteensa, joihin kuuluvat erityisesti terroristijärjestöjen riisuminen aseista ja Israelin vastaisten iskujen estäminen, Sharon sanoi. Vain tällaisten toimien kautta päästään hänen mukaansa etenemään tienkartan nimellä tunnetussa rauhansuunnitelmassa.

Tiekarttaa hän kutsui ainoaksi suunnitelmaksi, joka tarjoaa mahdollisuuden rauhaan sekä israelilaisille että palestiinalaisille.

Sharon kommentoi myös Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin vaatimusta Israelin pyyhkäisemistä pois kartalta. Sharonin mukaan tämäntyyppinen toive on monen mielessä Lähi-idässä, mutta harva uskaltaa lausua sitä ääneen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.