Mainos

Sharon uskoo Gaza-suunnitelmansa läpimenoon

Israelin pääministeri Ariel Sharon ilmoittaa uskovansa, että hallitus äänestää hänen Gaza-suunnitelmansa puolesta sunnuntaina.

-Suunnitelma menee läpi sunnuntaina, Sharon vakuutti toimittajille Jerusalemissa. Opposition kansanedustajan Ran Cohenin mukaan Sharon aikoo esitellä Gaza-suunnitelmansa alkuperäisen version, jonka mukaan Israel luopuu suurimmasta osasta Gazan kaistalla olevista siirtokunnistaan. Cohen osallistui ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnan suljettuun istuntoon, jossa Sharon kertoi aikeistaan.

Yhdysvallat on tehnyt puolestaan selväksi, että presidentti George W. Bush tukee vain alkuperäistä suunnitelmaa eli Gazan tyhjentämistä siirtokunnista ja israelilaisista joukoista. Bushin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Condoleezza Rice keskusteli tilanteesta eilen Sharonin avustajan Dov Weisglassin kanssa ja teroitti Bushin linjaa.

-Se on se suunnitelma, jota hän (Bush) tukee, ei mikään muu, sanoi Yhdysvaltain Tel Avivin -suurlähetystön edustaja Paul Patin. Yhdysvaltain kannan odotetaan vahvistavan Sharonin asemaa.

Siirtokuntien purkamisesta piti alun perin päättää viime sunnuntaina, mutta Sharon lykkäsi äänestystä viime hetkellä. Gazan evakuoiminen ei saanut hyväksyntää myöskään pääministerin Likud-puolueen jäsenäänestyksessä toukokuun alussa. Sharon ehdotti myöhemmin, että vetäytyminen toteutettaisiin vaiheittain ja aluksi luovuttaisiin vain kolmesta siirtokunnasta Gazan alueella. Siellä on yhteensä 21 siirtokuntaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.