Mainos

Sharon uhkaili toimien tiukkenevan

Israelin pääministeri Ariel Sharon on varoittanut palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia entistä tiukemmista toimista, jos Arafat ei saa palestiinalaisalueilla vallitsevaa väkivaltaa kuriin.

Ariel Sharon

-Jos Arafat ei ryhdy toimiin terroria vastaan, me teemme sen. Me haluamme estää selkkauksen laajenemisen, sanoi Sharon Israelin radiolle. Sharon vieraili tänään Ofran siirtokunnassa Länsirannalla, jossa yksi siirtokuntalainen sai surmansa palestiinalaisten väijytyksessä eilen.

Väkivalta jatkui

Palestiinalaisnuorukainen kuoli ja 14 muuta ihmistä haavoittui Israelin armeijan ja palestiinalaisten tulitaistelussa Gazan eteläosassa sijaitsevalla pakolaisleirillä aikaisin tänään.

Sairaalalähteiden mukaan israelilaisten panssarivaunujen ampuma kranaatti haavoitti siviilejä, joiden joukossa oli kolme lasta. Silminnäkijöiden mukaan Israelin joukot ja palestiinalaiset tulittivat toisiaan ankarasti useiden tuntien ajan monin paikoin Gazan kaistan ja Egyptin rajan tuntumassa.

Jasser Arafat

Palestiinalaisten kerrottiin paenneen tulitusta joukoittain kodeistaan. Israelin raivaustraktorit tuhosivat silminnäkijöiden mukaan 13 taloa Brazilin pakolaisleirissä, joka sijaitsee lähellä Rafahin rajanylityspaikkaa.

Israelin turvallisuusviranomaisten mukaan maan tasalle hajotetuissa taloissa oli aseistettuja palestiinalaisia, jotka tulittivat israelilaisjoukkoja. Palestiinalaisten mukaan Israelin joukot vetäytyivät tuhottuaan rakennukset, jotka sijaitsivat palestiinalaisten itsehallintoalueen sisäpuolella.

Peres Washingtonissa

Shimon Peres

Israelin ulkoministerin Shimon Peresin on määrä tavata Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell Washingtonissa. Peres ja Powell keskustelevat Jordanian ja Egyptin laatimasta rauhansuunnitelmaehdotuksesta, jonka toivotaan johtavan tulitaukoon Israelin ja palestiinalaisten välille.

Israel on vannonut, ettei se ryhdy neuvottelemaan palestiinalaisten kanssa ennen kuin väkivaltaisuudet on saatu loppumaan. -Ennemmin tai myöhemmin me kaikki huomaamme, ettei ole olemassa muuta vaihtoehtoa kuin istua neuvottelupöytään, sanoi Peres Washingtonissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.