Mainos

Sharon uhkaa ennenaikaisilla vaaleilla

Israelin pääministeri Ariel Sharon aikoo järjestää maassa ennenaikaiset parlamenttivaalit, jos hallituksen esitystä ensi vuoden budjetiksi ei hyväksytä.

Israelin pääministeri Ariel Sharon kaavailee ennenaikaisia parlamenttivaaleja tammikuulle, jos maan parlamentti knesset ei hyväksy ensi vuoden budjettia. Normaalin aikataulun mukaisesti vaalit pidettäisiin vasta lokakuun lopussa ensi vuonna.

Budjettiesitys läpäisi hallituskäsittelyn vain täpärästi. Hallituspuolueista keskusta-vasemmistolainen työväenpuolue ja ortodoksijuutalaisten Shas-puolue äänestivät esityksen hyväksymistä vastaan. Budjettiesityksen on määrä mennä parlamentin käsittelyyn lokakuun puolivälissä, ja ensimmäisen kerran siitä äänestetään marraskuussa.

Loppusummaltaan noin 56 miljardin euron suuruisen budjetin kiistakysymykseksi ovat nousseet noin 1,9 miljardin suuruiset leikkaukset, joilla halutaan katettaa kasvaneita puolustusmenoja ja maan taloudellisen taantuman aiheuttamaa verotulojen vähentymistä. Sharonin arvellaan yrittävän uhkauksensa turvin välttää viimehetken kädenvääntö budjetin sisällöstä.

Työväenpuolue ja Shas eivät halunne lähteä vaaliuurnille vielä tammikuussa huonosti vaalitaistoon valmistautuneina. Työväenpuolueen kansanedustaja Ofir Pines uskoo Sharonin uhkaavan vaalipuheillaan kuitenkin vain itseään. Pines viittaa mielipidekyselyihin, joiden mukaan Sharonin kansansuosio on alamäessä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.