Mainos

Sharon: Terrorismista tehdään loppu - Arafat syrjäytetään

Israelin uusi hallitus aikoo "tehdä lopun palestiinalaisten terrorismista" ja syrjäyttää palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin, ilmoitti pääministeri Ariel Sharon.

Sharon kertoi suunnitelmistaan tänään sen jälkeen, kun presidentti Moshe Katzav oli nimittänyt hänet hallituksen muodostajaksi.

Oikeistolainen likud-puolue voitti tammikuussa Israelin parlamenttivaalit, ja Sharon on peräänkuuluttanut maahan laajapohjaista hallitusta. Mahdollisen Irakin sodan ja terrorismin uhan vuoksi Sharon on toivonut myös oppositiossa olevaa työväenpuoluetta mukaan hallitukseen.

Työväenpuolue on ilmoittanut, ettei se aio yhteistyöhön Sharonin kanssa. Lisäksi puolue vaatii välittömiä rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa. Sharon puolestaan ei aio suostua neuvotteluihin, elleivät palestiinalaiset ensin lopeta väkivallantekoja Israelia vastaan.

Jos yhteistyö työväenpuolueen kanssa ei onnistu, Sharon saattaa joutua muodostamaan kapeapohjaisen kokoomushallituksen muun oikeiston ja uskonnollisten puolueiden kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.