Mainos

Sharon: Sotilasoperaatio jatkuu

Israelilaisen tv-kanavan mukaan pääministeri Ariel Sharon on ilmoittanut jatkavansa palestiinalaisalueita vastaan aloitettua taistelua.

Israel on torjunut Yhdysvaltain vaatimuksen vetäytymisestä.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on ilmoittanut Israelin jatkavan sotilasoperaatiota palestiinalaiskaupungeissa.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan Sharon on kertonut, että piiritystä jatketaan huolimatta Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin eilen antamasta vetäytymiskehotuksesta.

-Neuvottelu ennen kuin terrorismi on kukistettu johtaa ainoastaan sen jatkumiseen, Sharon sanoi. Hänen mukaansa operaatiota jatketaan, kunnes Israel on voittanut terroriteoista vastuussa olevat tahot.

Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat on puolestaan ilmoittanut suhtautuvansa myönteisesti Bushin vetoomukseen.

-Me sitoudumme presidentti Bushin lausuntoon ehdoitta. Meitä ei saisi syyttää siitä, että taistelemme Israelin hyökkäystä vastaan ja suojelemme kansaamme, Arafat sanoi uutiskanava CNN:n välittämässä lausunnossa.

Israelilaiset Sharonin takana


Selvä enemmistö israelilaisista tukee pääministeri Ariel Sharonin aloittamia laajamittaisia sotatoimia palestiinalaisalueilla, käy ilmi Jerusalem Post -lehden tänään julkaisemasta mielipidemittauksesta. Sotilasoperaatiota asettui kyselyssä tukemaan 72 prosenttia haastatelluista.

Palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin karkottamista palestiinalaisalueilta kannatti 36 prosenttia haastatelluista. 23 prosenttia katsoi, että Arafat tulisi "eliminoida". Vain 15 prosenttia halusi jatkaa neuvotteluja Arafatin kanssa.

Haastatellut eivät olleet yhtä mieltä konfliktin ratkaisuvaihtoehdoista pidemmällä tähtäimellä. Niukka enemmistö tuki palestiinalaiskaupunkien uudelleenmiehitystä, mutta vain 15 prosenttia katsoi, että miehityksen tulisi jäädä pysyväksi. 42 prosenttia asettui kokonaan vastustamaan uudelleenmiehitystä.

Jos Israelissa pidettäisiin vaalit nyt, 32 prosenttia haastatelluista haluaisi Sharonin jatkavan virassaan. Pahin kilpailija, entinen pääministeri Benjamin Netanyahu sai 26 prosentin kannatuksen. Mielipidemittauksessa haastateltiin 501 israelilaista.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

(Huomenta Suomi 05.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.