Mainos

Sharon ja Bush pohtimaan terrorismin vastustamista

Palestiinalaisjohto: Tulitauko mahdollinen 24 tunnissa.

Israelin pääministeri Ariel Sharon.

Israelin pääministerin Ariel Sharonin on määrä sovittaa yhteen terrorismin vastaisen taistelun keinoja Yhdysvaltain hallinnon kanssa, kun hän vierailee maassa, hallituksen sihteeri Gideon Saar sanoi tänään.

Sharon keskustelee myös Lähi-idän tilanteesta Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin hallinnon kanssa vierailullaan noin kahden viikon kuluttua. Kyseessä on jo Sharonin neljäs matka Yhdysvaltoihin kohta vuoden kestäneellä pääministerikaudella. Saarin mukaan Yhdysvallat ja Israel suunnittelevat jatkon toimia ottaen huomioon tulevan kehityksen sekä Afganistanin että Lähi-idän tilanteessa.

"Tulitauko mahdollinen"

Palestiinalaisten itsehallintoviranomaiset pitävät tulitaukoa mahdollisena 24 tunnissa huolimatta uudesta väkivallan aallosta.

-Jos Yhdysvallat, Venäjä, Eurooppa ja YK tekisivät voitavansa kriisin lopettamiseksi, voitaisiin tulitauko toteuttaa ja meneillään olevat väkivaltaisuudet lopettaa 24 tunnissa, sanoi palestiinalaisjohto kokouksensa päätteeksi Ramallahissa eilisiltana. Palestiinalaisjohto vaati keskustelujen aloittamista Israelin kanssa Yhdysvaltain välityksellä. Palestiinalaisjohto vaati myös Israelin panssarivaunujen vetämistä pois Ramallahin ympäriltä. Palestiinalaisten presidentti on ollut Ramallahissa saarrettuna 3. joulukuuta lähtien.

Tuomio Israelin iskuille

Palestiinalaisjohto tuomitsi myös aiemmin Israelin viimeisimmät ilmaiskut Länsirannalle ja Gazaan. Palestiinalaiset syyttivät julkilausumassaan Sharonia väkivaltaisuuksien laajentamisesta entisestään. Palestiinalaishallinto sanoi myös tehneensä kaiken voitavansa tulitauon aikaansaamiseksi.

Israelin F-16-taistelukoneet pommittivat eilisiltana kohteita Gazan ja Länsirannan palestiinalaisalueilla. Gazassa ohjukset osuivat palestiinalaisten turvallisuusjoukkojen rakennukseen. Sairaalalähteiden mukaan ainakin 12 ihmistä haavoittui.

Länsirannalla Tulkarmissa ohjukset iskeytyivät turvallisuusjoukkojen ja tiedustelupalvelun rakennuksiin. Mahdollisista uhreista ei ollut heti tietoa. Aiemmin perjantaina palestiinalaismies teki Tel Avivissa itsemurhaiskun, jossa haavoittui ainakin 20 ihmistä.

(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.