Mainos

Sharon ja Abbas aikovat tavata pian

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin kerrotaan kiittäneen Israelin pääministeriä rohkeasta ja historiallisesta päätöksestä vetäytyä Gazasta. Israel jatkaa siirtokuntien asukkaiden häätämistä tänään Länsirannalla.

Israelin pääministeri Ariel Sharon ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas aikovat tavata pian. Abbas soitti Sharonille eilen sen jälkeen, kun viimeisetkin israelilaissiirtokunnat oli evakuoitu Gazan kaistalta.

Sharonin kansliasta kerrottiin, että Abbas oli kiittänyt Sharonia "rohkeasta ja historiallisesta" päätöksestä vetäytyä Gazasta. Tapaamisen päivämäärää ei vielä sovittu.

Kiistelevien osapuolten johtajat ovat viimeksi tavanneet kesäkuussa Jerusalemissa. Tuolloin tapaaminen päättyi molemminpuoliseen syyttelyyn.

Israelin joukot evakuoivat eilen viimeisenkin Gazan juutalaissiirtokunnan Netzarimin. Evakuointi on näin saatu käytännössä päätökseen.

Gazan kaistan siirtokuntien evakuointi sujui odotettua nopeammin, mutta Länsirannalla tilanne on vaikeampi. Homeshin ja Sanurin siirtokuntien asukkaiden häätäminen aiotaan aloittaa Länsirannalla tänään.

Bush: Israelin vetäytyminen historiallinen askel

Yhdysvaltojen presidentti George Bush sanoo Israelin vetäytymisen Gazan kaistalta olevan historiallinen askel.

- Lähi-idän sydämessä on kehittymässä toiveita herättävä tilanne, Bush sanoi puhuessaan Salt Lake Cityssä.

Israelin vetäytyminen on Bushin mukaan myös osoitus Israelin pääministerin Ariel Sharonin "rohkeasta johtajuudesta".

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.