Mainos

Sharon: Israeliin uusi hallitus ensi viikolla

Sharon lupaa, että uusi hallitus tuo Israelille rauhan ja turvallisuutta.

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi tänään olevansa vakuuttunut siitä, että hän voi esitellä maan uuden hallituksen ensi viikolla. Sharon puhui sen jälkeen, kun ortodoksijuutalainen uskontopuolue oli ilmoittanut suostuvansa liittymään koalitiohallitukseen.

- Olen vakuuttunut siitä, että ensi viikolla meillä on uusi hallitus, jonka knesset (parlamentti) voi hyväksyä ja joka tuo Israelille rauhaa ja turvallisuutta, Sharon vakuutti Likud-puolueensa jäsenille.

Uskontopuolueen päätös vahvistaa hallituksen kannatuspohjaa ja tuo Gazan kaistalta vetäytymisen hieman lähemmäksi toteutumista. Sharon oli varoittanut pikaisista vaaleista, jollei uskontopuolue UTJ suostuisi hallitusyhteistyöhön.

- Puolue on päättänyt liittyä koalitioon, mutta emme ota itsellemme ministerin tehtäviä kolmeen kuukauteen. Vielä on selvittämättömiä erimielisyyksiä, puolueen edustaja Tajbi Gelbstein sanoi.

Aiemmin Sharon suostutteli työväenpuolueen liittymään Likud-puolueen johtamaan hallitukseen. UTJ-puolueen tuki oli kuitenkin hallitukselle välttämätöntä riittävän tuen saamiseksi parlamentissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.