Mainos

Sharon: Israel iskuvalmiudessa

Israel puolustaa asukkaitaan eikä epäröi iskeä vihollisiaan vastaan, sanoo pääministeri Ariel Sharon. Palestiinalaisten uusi hallitus puolestaan kertoo tulitauon päätavoitteekseen.

Israel on valmis iskemään vihollisiaan vastaan missä tahansa ja miten tahansa, sanoo pääministeri Ariel Sharon.
Sharon puhui asiasta tänään vuoden 1973 Lähi-idän sodan muistotilaisuudessa. Hän ei kuitenkaan viitannut mihinkään erityiseen uhkaan.

Sharonin mukaan Israel ei kaikesta huolimatta päästä käsistään yhtäkään mahdollisuutta rauhaan naapurinsa kanssa.

-Taistelu jatkuu...tämä sukupolvi jatkaa päättäväisesti taistelua terroristiorganisaatioita vastaan, koska verenhimolla ei ole rajoja, kuten näimme jälleen lauantaina, Sharon kuitenkin jatkoi.

Palestiinalaisten uusi pääministeri Ahmed Korei puolestaan syytti tämänpäiväisessä puheessaan Israelia rauhansuunnitelman sabotoimisesta.
Korein mukaan Israelin ja palestiinalaisten välinen tulitauko on hänen hallituksensa päätavoite ja palestiinalaiset seisovat yhä tiekarttana tunnetun rauhansuunnitelman takana. Suunnitelman mukaan palestiinalaisten oma valtio voitaisiin perustaa vuoteen 2005 mennessä.

Korein hallitus aloitti työnsä tänään.

Israelin ja Libanonin rajalla levotonta

Libanonilainen pieni poika sai surmansa varhain aamulla, kun ilmeisesti harhautunut ohjus osui pojan kotiin Etelä-Libanonissa, kertoivat turvallisuuslähteet. Joidenkin tietojen mukaan ohjus olisi ammuttu Libanonista kohti Israelia, mutta ammus olisi harhautunut matkalla.

Onnettomuus tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun israelilainen sotilas kuoli ammuskelussa Israelin ja Libanonin rajalla. Israelin sotilaslähteiden mukaan Hizbollah-äärijärjestön taistelijat olivat avanneet tulen Libanonista kohti Israelin puolella rajaa olleita sotilaita. Hizbollah on kieltänyt ampuneensa sotilaita.

Tilanne kiristynyt Syyrian-iskun jälkeen

Tilanne Lähi-idässä on jälleen kiristynyt sen jälkeen, kun Israel teki sunnuntain vastaisena yönä ilmaiskun Syyriaan. Hyökkäys oli kosto palestiinalaisten lauantaina Haifaan tekemästä itsemurhaiskusta, jossa kuoli 19 israelilaista.

Israel on uhannut Syyriaa ja Libanonia kostoiskulla. Israel esitti uhkauksensa Israelin sotilaan kuoltua. Nimettömänä pysytelleen viranomaisen mukaan kyseessä oli vakava hyökkäys, joka Israelilla on oikeus kostaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 07.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.