Mainos

Sharon: Israel ei allekirjoita tulitaukosopimusta

Israel ei aio solmia tulitaukosopimusta palestiinalaisten ääriryhmien kanssa, mutta aikoo kuitenkin tarvittaessa noudattaa aselepoa.

Asiasta ilmoitti Israelin pääministeri Ariel Sharon tänään neuvoteltuaan Egyptin ulkoministerin Ahmed Maherin kanssa. Sharon lisäsi, että Israel aikoo kuitenkin pysyä tiekarttana tunnetun rauhansuunnitelman takana.

Pääministeri Sharon varoitti viime viikolla, että Israel ryhtyy yksipuolisiin toimiin, elleivät palestiinalaiset toteuta omaa osuuttaan tiekartasta.

Egyptin ulkoministeri Maher tapasi tänään Jerusalemissa Sharonin lisäksi muun muassa palestiinalaisten pääministerin Ahmed Qurein. -Toivottavasti (rauhan) viestini on mennyt perille ja se on ymmärretty, Maher sanoi.

Egyptin ulkoministeri mukiloitiin

Vain hetkeä myöhemmin joukko vihaisia miehiä hyökkäsi Maherin kimppuun, kun hän oli rukoilemassa moskeijassa. Silminnäkijöiden mukaan joukko palestiinalaisia alkoi solvata ja ahdistella Maheria tämän ollessa saapumassa al-Aksan moskeijaan Temppelivuorella. Maher luhistui maahan rajun höykytyksen seurauksena ja menetti hetkeksi tajuntansa. Moskeijan vartijat suojasivat ulkoministeriä, joka kuljetettiin sairaalaan israelilaisten poliisien saattelemana.

Egypti oli ensimmäinen arabimaa, joka allekirjoitti rauhansopimuksen Israelin kanssa 1979. Se on toiminut entistä aktiivisemmin rauhanvälittäjänä, ja viime aikoina se on pyrkinyt esimerkiksi saamaan palestiinalaiset ääriryhmät tulitauon taakse.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.