Mainos

Sharon ilmoitti Powellille vetäytymisaikataulun

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell sanoi tänään, että Israelin pääministeri Ariel Sharon on ilmoittanut hänelle Israelin joukkojen vetäytymisaikataulun.

Powell sanoi Jerusalemissa tavattuaan palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin, että Israelin sotatoimien Länsirannalla on loputtava, jotta osapuolten välille saadaan tulitauko. Myös turvallisuusneuvottelut Israelin ja palestiinalaisten kesken on aloitettava Powellin mukaan ennen tulitaukoa.

Powell sanoi lähtevänsä nyt Washingtoniin, mutta palaavansa vielä takaisin Lähi-itään. Uuden vierailun aikataulusta hän ei kertonut.

Powellin ja Arafat tapasivat aamupäivällä

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell ja palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat tapasivat tänään Ramallahissa. Uutistoimisto DPA:n mukaan neuvottelut päättyivät ilmeisesti tuloksettomina.

Palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin mukaan "Israelin ilmoittamat vetäytymiset eivät ole aitoja". Arafat antoi lausuntonsa Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin kanssa käymiensä kaksistuntisten neuvottelujen jälkeen. Palestiinalaisten pääneuvottelija luonnehti neuvotteluja jopa "katastrofiksi".

Neuvottelut käytiin Israelin joukkojen piirittämässä Arafatin päämajassa Ramallahissa Länsirannalla. Arafatin mukaan neuvottelut olivat kuitenkin "hyvin lämpimät ja hyvin tärkeät".

Bush: Powellin vierailu "edistystä kohti rauhaa"

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi tänään, että ulkoministeri Colin Powellin Lähi-idän kiertomatka "oli edistystä kohti rauhaa" Israelin ja palestiinalaisten välille.

-Haluan kiittää ulkoministeri Powellia hänen kovasta työtään tämän vaikean tehtävän edessä. Hän palaa kotiin tehtyään edistysaskeleita kohti rauhaa, Bush sanoi puhuessaan Virginian sotilasakatemiassa.

Bush vaati myös, että Israel "jatkaa vetäytymistään" palestiinalaisalueilta ja tähdensi, että palestiinalaisten on toteutettava presidentti Jasser Arafatin lupaukset. Arafat tuomitsi äskettäin ääripalestiinalaisten iskut Israelia vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.