Mainos

Sharon haluaa Arafatin puolueen terroristilistalle

Israelin pääministeri Ariel Sharon haluaa palestiinalaisen Fatah-puolueen Yhdysvaltain terroristilistalle.

-

Israelin pääministeri Ariel Sharon kehotti Israelin radiossa Yhdysvaltoja merkitsemään terroristilistalleen palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin Fatah-puolueen ja sen alajärjestöt. Sharon vaati myös, että palestiinalaisjohtoa kohdeltaisiin terrorismia tukevana tahona.

Yhdysvallat perusti listan terroristijärjestöistä syyskuun terrori-sikujen jälkeen. Listalla ovat mm. palestiinalainen äärijärjestö Hamas ja islamilainen Jihad.

Lähi-idän levottomuudet jatkuvat verisinä

Ainakin kuusi ihmistä sai surmansa varhain aamulla käydyssä tulitaistelussa Gazan ja Israelin välisellä rajalla, kertoivat palestiinalaiset turvallisuuslähteet.

Israelin armeija kertoi aamulla, että kaksi aseistautunutta palestiinalaista hyökkäsi sotilastukikohtaan Rafahin kaupungin tuntumassa Gazan alueen eteläosassa. Miehet olivat ampuneet kivääreillä ja heittäneet kranaatteja ennen kuin sotilaat surmasivat tunkeutujat. Neljä Israelin armeijan sotilasta sai surmansa välikohtauksessa.

Israelin radio kertoi, että "vakavan välikohtauksen" jälkeen alueen juutalaissiirtokuntiin määrättiin korkein mahdollinen hälytystila. Palestiinalainen ärijärjestö Hamas on ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Kyseessä oli ensimmäinen israelilaissotilaiden kuolemaan johtanut palestiinalaisten hyökkäys Gazan alueella sen jälkeen, kun Jasser Arafat vetosi joulukuisessa puheessaan kaikkien aseellisten hyökkäysten ja itsemurhaiskujen lopettamiseksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Yhdysvallat tutkii yhdessä Israelin viranomaisten kanssa, onko palestiinalaishallinto Punaisella merellä takavarikoidun aselastin tilaaja.

(Huomenta Suomi 09.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.