Mainos

Sharon: Gazan operaatio viedään loppuun

Israelin pääministeri uhkaa, että sotilasoperaatiota Gazan pohjoisosassa laajennetaan, kunnes rakettihyökkäykset Israeliin saadaan loppumaan.

Israelin pääministerin Ariel Sharonin mukaan sotilasoperaatiota Gazan palestiinalaisalueen pohjoisosassa laajennetaan ja sitä jatketaan, kunnes rakettihyökkäykset Israeliin saadaan loppumaan.

Palestiinalaisten parlamentti kutsuttiin samaan aikaan hätäkokoukseen Gazan tilanteen takia.

Ainakin seitsemän palestiinalaisen kerrottiin saaneen surmansa Gazan yhteenotoissa tänään. Viidettä päivää jatkuvassa operaatiossa on siten kuollut jo yli 60 palestiinalaista ja kolme israelilaista.

Israelin armeijan mukaan ainakin viisi tänään surmattua palestiinalaista kuului palestiinalaisten äärijärjestöjen aseellisiin taistelijoihin, jotka olivat ampuneet tai suunnittelivat ampuvansa raketteja Israelin puolelle.

- Tämä operaatio jatkuu niin kauan kuin se on tarpeellista, Sharon sanoi armeijan radion haastattelussa tänään. Sharonin mukaan suurhyökkäys on sujunut tyydyttävästi. Hän huomautti kuitenkin, ettei kyse ole lyhytaikaisesta sotatoimesta.

- Meidän on jatkettava toimia, kunnes vaaraa ei enää ole. Sharon vakuutti samalla, että hänen suunnitelmansa juutalaissiirtokuntien tyhjentämisestä Gazan alueella on edelleen voimassa.

Israel aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Pohjois-Gazassa sen jälkeen kun kaksi israelilaista sai surmansa palestiinalaisten rakettihyökkäyksessä viime viikolla.

Asevoimien suuroperaatiosta huolimatta Israelin eteläosaan ammuttiin Gazasta jälleen tänään neljä Qassam-rakettia. Ne osuivat kuitenkin asumattomalle alueelle aiheuttamatta vahinkoa.

"Ulkomaailma vaikenee"

Hätäkokoukseen kutsutun palestiinalaisten parlamentin odotettiin hyväksyvän vetoomuksen, jossa vaaditaan välitöntä ulkomaista väliintuloa ja tarkkailijoiden lähettämistä Gazan alueelle.

Palestiinalaisten pääneuvottelijan Saeb Erekatin mukaan "ulkomaailman vaikeneminen" vain rohkaissee Israelia kovempiin otteisiin.

Israelin tärkein liittolainen Yhdysvallat on tyytynyt kehottamaan Israelia suhteuttamaan voimatoimensa uhkiin nähden.

- Sharonin tavoitteena on tuhota palestiinalaishallinto ja PLO sekä miehittää uudelleen Gazan alue, jotta se voitaisiin muuttaa valtavaksi vankilaksi, Erekat sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.