Mainos

Sharon ei taivu neuvotteluihin

Israelin pääministerin Ariel Sharonin mukaan Israel ei jatka Lähi-idän rauhanneuvotteluja, ennen kuin palestiinalaishallintoa uudistetaan merkittävästi.

Israelin pääministeri Ariel Sharon arvioi tänään, ettei rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa aloiteta, ennen kuin "korruptoitunut ja diktatorinen" palestiinalaishallinto ryhtyy merkittäviin uudistuksiin.

Israelin parlamentissa, knessetissä, puhuneen Sharonin mukaan tilanne pysyy kireänä. Sharon lupasi, että taistelu palestiinalaisten ääriliikehdinnän tukahduttamiseksi jatkuu, kunnes työ saadaan päätökseen. Hän sanoi pitävänsä myös Israelin maalikuussa tekemää operaatiota Länsirannalla menestyksenä.

-Terroristeilla, heidän tukijoillaan ja kumppaneillaan ei ole, eikä tule olemaan, piilopaikkaa, Sharon vakuutti.

Israelilaiset tukevat Sharonia


Suurin osa israelilaisista tukee pääministeri Sharonin kantaa palestiinalaisvaltiota koskevassa kiistassa entisen pääministerin Benjamin Netanyahun kanssa, kertoo tuore mielipidekysely.

Päivälehti Yedioth Ahronoth teetätti kyselyn, kun pääministerin Likud-puolueen keskuskomitea oli torjunut palestiinalaisvaltion perustamisen. Netanyahu kannatti keskuskomitean päätöstä olla koskaan tunnustamatta palestiinalaisvaltiota. Kyselyn mukaan 64 prosenttia Likudin kannattajista ja 68 prosenttia israelilaisista antoi tukensa Sharonin yritykselle estää äänestäminen palestiinalaisvaltiosta. Netanyahun kantaa tuki 35 prosenttia Likudin kannattajista ja 26 prosenttia kaikista vastaajista.

Tutkimuksessa kysyttiin myös suosikkia Likudin pääministeriehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa puolentoista vuoden kuluttua. 55 prosenttia antoi tukensa Sharonille ja 23 prosenttia Netanyahulle.

Dahaf-tutkimuslaitoksen kyselyyn osallistui 501 ihmistä, ja tuloksen virhemarginaali on 4,5 prosenttiyksikköä.
(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.