Mainos

Sharon ei enää välittömässä hengenvaarassa

Lääkärien mukaan Sharonin terveydentilasta saadaan selkoa vasta kun hän on täysin herännyt.

Aivoverenvuodon seurauksista kärsivä Israelin pääministeri Ariel Sharon ei ole enää välittömässä hengenvaarassa, häntä hoitavasta jerusalemilaissairaalasta kerrotaan.

-Hän liikautti vasenta kättään. Aivojen neurologisissa toiminnoissa on havaittu vähäistä paranemista, Hadassah-sairaalan johtaja Shlomo Mor-Josef sanoo.

Hänen mukaansa Sharonin tila on edelleen vakava ja kriittinen mutta vakaa.

Sharonia on pidetty syvässä nukutuksessa viime viikosta aivoverenvuotojen takia tehtyjen leikkausten jälkeen. Hänen oikeanpuoleiset raajansa reagoivat ärsykkeisiin eilen, jolloin hänen herättelynsä nukutuksesta aloitettiin.

Lääkärien mukaan Sharonin terveydentilasta saadaan selkoa vasta kun hän on täysin herännyt, mikä voi kestää useita vuorokausia.

Mor-Josef torjuu jyrkästi arvelun, että Sharon olisi saattanut altistua aivoverenvuodolle hänelle joulukuussa aivohalvauksen vuoksi määrätyn verenohennuslääkkeen takia.

Hänen mukaansa Haaretz-sanomalehti kirjoitti perättömiä väittäessään, että verenohennuslääkityksestä päätettiin ilman tietoa siitä, että Sharon kärsii aivojen amyloidiangiopatiasta eli ikääntymiseen liittyvästä aivoverisuonten muutoksesta. Lehden haastatteleman lähteen mukaan aivosairaus olisi havaittu vasta viime viikolla tehdyssä aivojen tietokonetomografiassa.

-Hadassahin lääkärit tiesivät pääministerin aivodiagnoosista, kun hänet otettiin ensimmäisen kerran sairaalaan, Mor-Josef sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 10.01.2006)

Israel on uuden poliittisen tilanteen edessä. Sitä arvioivat yksikön päällikkö Eija Rotinen ulkoministeriöstä ja Kari Lumikero Jerusalemista.

(Huomenta Suomi 10.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.