Mainos

Sharon arvosteli Haagin tuomioistuinta pommi-iskun jälkeen

Israel aikoo jatkaa turva-aidan rakentamista.

Ariel Sharon

Israelin pääministeri Ariel Sharon on moittinut kovin sanoin Kansainvälisen tuomioistuimen aitapäätöstä. Sharonin mukaan Tel Avivissa aamulla räjähtänyt pommi osoittaa, että aidan rakentamista pitää jatkaa.

- Haluan tehdä selväksi, että Israelin valtio torjuu Haagin tuomioistuimen ratkaisun. Se on yksipuolinen ja poliittinen ratkaisu, Sharon arvosteli.

Sharonin mukaan itsemurhaiskujen tekijät voivat tehdä hyökkäyksiään tuomioistuimen kannan suojeluksessa.

Israelilainen sotilas sai surmansa ja parikymmentä ihmistä haavoittui, kun Tel Avivissa räjähti pommi. Pommi-isku tehtiin lähellä linja-autopysäkkiä aamuruuhkan aikaan. Iskun tekijäksi on ilmoittanut ääriryhmä Al Aksan marttyyrien prikaatit.

Arafat tuomitsi iskun

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tuomitsi heti pommi-iskun.

- Tuomitsemme tämän iskun kuten tuomitsemme aina tällaiset teot, Arafat sanoi Ramallahissa.

Palestiinalaiset pyrkivät siihen, että YK:n yleiskokous ja turvallisuusneuvosto ottavat kantaa Israelin aitarakennelmaan. Kansainvälinen tuomioistuin ilmoitti perjantaina pitävänsä muuria kansainvälisen oikeuden vastaisena ja vaati sen osittaista purkamista.

Israelin hallitus odottaa, että Yhdysvallat kaataa veto-oikeudellaan päätöslauselmat, joissa puututaan aidan rakentamiseen. Israelin mukaan aita estää itsemurhaiskuja. Palestiinalaiset syyttävät Israelia puolestaan maansa anastamisesta ja tuhansien ihmisten elämän vaikeuttamisesta.

Aitaa on rakennettu tähän mennessä parisataa kilometriä. Rakennelma on paikoin sekä aita että muuri. Leveimmillään se muuttuu yli satametriseksi valvontajärjestelmäksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 11.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.