Mainos

Sharon: Arafat sekaantuu Israelin vaaleihin

Israelin pääministeri Ariel Sharon syytti tänään palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia sekaantumisesta Israelin vaaleihin.

Sharonin mukaan Arafatin eilinen lausunto oli juoni, jonka tarkoituksena on lisätä Sharonin haastajan Amram Mitznan voitonmahdollisuuksia. Arafat kehotti jyrkän linjan palestiinalaisia pidättäytymään hyökkäyksistä israelilaisia siviilejä vastaan ennen 28. tammikuuta pidettäviä parlamenttivaaleja.

Tarkkailijoiden mukaan rauhallinen kausi ennen vaaleja lisäisi työväenpuoluetta edustavan Mitznan voitonmahdollisuuksia. Palestiinalaishallinto on avoimesti liputtanut Mitznan puolesta vaalien alla.

Sharon myös syytti hallituksen istunnossa Arafatia terrorismin säätelemisestä.
-Israelilaisten tappaminen ennen vaaleja on hyväksyttävää, mutta kun vaalit lähestyvät, on paras lopettaa ja jatkaa sitten vaalien jälkeen, Sharon tulkitsi. Hänen mukaansa lausunto paljastaa Arafatin todellisen luonteen eli sen, että Arafat hallitsee aseistautuneita palestiinalaisryhmiä ja säätelee terrorismin määrää.

Likud-puoluetta koetteleva korruptioskandaali on viikonloppuna julkistettujen mielipidemittausten mukaan pudottanut puolueen kannatuksen 27-30 prosenttiin. Työväenpuolueelle lupaillaan 24 prosentin ääniosuutta.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.